avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit dupa inchiriere apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit dupa inchiriere apartament

cam cat impozit platesc dupa inchirierea unui apartament?ce trebuie sa fac ,ca sa fie totul legal?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:55, 10 Mai 2011
Din cate stiu eu impozitul e de 16% din valoarea chiriei. Legal: daca se incheie contract, iar cu contractul mergeti la Administratia Financiara de care apartineti.
Impozitul e 16% dar la venitul realizat diminuat cu 25%.
Trebuie sa mergeti destul de repede ca sa inregistrati contractul la administratia financiara. Sa aveti 3 exemplare si copie la buletin. Va vor da ei acolo un formular sa-l completati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract inchiriere la administratia financiara monica.daliu monica.daliu Buna tuturor! Am un apartament cu 2 camere pe care vreau sa il inchiriez. As vrea sa stiu cat de complicata este inregistrarea (declararea) acestuia la ... (vezi toată discuția)
Impozit pe pers fizica marcucarolina marcucarolina ce impozit trebuie sa platesc la stat prin inchirierea unui imobil? (vezi toată discuția)
Impozitul din inchiriere imobiliara ContSters70318 ContSters70318 In cazul in care sursa de venit a unei persoane provine din dreptul de proprietate(chirie) iar valoarea acesteia nu depaseste venitul minim garantat,mai ... (vezi toată discuția)