avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inregistrare contract inchiriere la administratia ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inregistrare contract inchiriere la administratia financiara

Buna tuturor!
Am un apartament cu 2 camere pe care vreau sa il inchiriez. As vrea sa stiu cat de complicata este inregistrarea (declararea) acestuia la administratia financiara. De ce documente am nevoie pentru asta si de unde la obtin? Si care este durata aproximativa a acestui proces.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: monica.daliu , utilizator 11:28, 8 Noiembrie 2012
La administratia financiara este necesar de inregistrat contractul de locatiune pe care il negociati si incheiati cu locatarul dvs
Inregistrarea contractului necesita strict timpul faptic pentru inregistrare in evidente a acestui contract,fara alte formalitati
Formular tip de la administratia financiara de care apartineti, copie contract proprietate, copie buletin. Mergeti impreuna cu cel care inchiriaza si intr-o ora terminati. Atentie, interesati-va ca va trebui sa platiti un impozit anual la venitul incasat din chirie.
Nu este nici o problema cu plata impozitului pe profit, cred ca este 16% din 75%*suma incasata de mine pe chirie. Nu sunt necesare alte documente suplimentare, gen exras din cartea funciara etc.? Multumesc pentru raspunsurile rapide! :)
Si mai am o intrebare, daca apartamentul este achizitionat cu credit ipotecar am nevoie de acordul bancii pentru a-l inchiria? Imi este necer acest document la administratia finanaciara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita claudiadiaconu claudiadiaconu Buna seara! Am inchiriat un apartament la care am platit chiria in avans pe un an. Acum am aflat ca proprietarul are datorii la intretinere si urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Va rog indrumatima ce sa fac beulan beulan Buna ziua am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv poate imi dati un sfat. Sant coproprietara impreuna cu tatal meu la un apartament cu 2 camere de ... (vezi toată discuția)
Doresc să închiriez un apartament pe care l-am cumpărat prin credit ipotecar. ce trebuie să fac ca să fie totul legal? Letutza Letutza Buna ziua, As dori sa inchiriez un apartament care l-am cumparat prin credit ipotecar. As dori sa stiu cum trebuie sa ma comport pentru a face totul legal (vezi toată discuția)