Buna tuturor!
Am un apartament cu 2 camere pe care vreau sa il inchiriez. As vrea sa stiu cat de complicata este inregistrarea (declararea) acestuia la administratia financiara. De ce documente am nevoie pentru asta si de unde la obtin? Si care este durata aproximativa a acestui proces.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
La administratia financiara este necesar de inregistrat contractul de locatiune pe care il negociati si incheiati cu locatarul dvs
Inregistrarea contractului necesita strict timpul faptic pentru inregistrare in evidente a acestui contract,fara alte formalitati
Formular tip de la administratia financiara de care apartineti, copie contract proprietate, copie buletin. Mergeti impreuna cu cel care inchiriaza si intr-o ora terminati. Atentie, interesati-va ca va trebui sa platiti un impozit anual la venitul incasat din chirie.
Nu este nici o problema cu plata impozitului pe profit, cred ca este 16% din 75%*suma incasata de mine pe chirie. Nu sunt necesare alte documente suplimentare, gen exras din cartea funciara etc.? Multumesc pentru raspunsurile rapide! :)
Si mai am o intrebare, daca apartamentul este achizitionat cu credit ipotecar am nevoie de acordul bancii pentru a-l inchiria? Imi este necer acest document la administratia finanaciara?