avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc să închiriez un apartament pe care l-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc să închiriez un apartament pe care l-am cumpărat prin credit ipotecar. Ce trebuie să fac ca să fie totul legal?

Buna ziua,
As dori sa inchiriez un apartament care l-am cumparat prin credit ipotecar. As dori sa stiu cum trebuie sa ma comport pentru a face totul legal
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Contract Anaf, In rest nu cred ca banca va poate conditiona sa nu o faceti. Impozitul nu este asa mare pe cat spun multi, chiar f ok.
In contractul incheiat cu banca cred ca exista o clauza in care se stipuleaza ca trebuie sa o anuntati in situatia in care doriti sa inchiriati.

Eu va spun ca 99 % din persoanele care au credit ipotecar si ulterior inchiriaza imobilul nu anunta banca.

Dvs., actionati cum doriti.

In rest, contract de locatiune inregistrat la ANAF si plata impozitelor pe venit.
Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Nu stiu daca banca are sau nu un rol in partea cu inchiriatul, daca o intereseaza sau nu ce face cumparatorul, dar daca vi s-a spus ca da, nu spun ca nu este asa, pentru ca chiar nu stiu.
In general toate contractele ce vizeaza un credit ipotecar au o clauza prin care proprietarul este obligat sa anunte daca inchiriaza imobilul si inchirierea este supusa acordului bancii. Bancile mentioneaza ca aceasta clauza este introduse pentru a avea un control si pentru a verifica si ei persoanele care inchiriaza (in caz de distrugere etc, banca ar fi prejudiciata). In realitate, lucrurile sunt destul de relaxate.

Alte discuții în legătură

Ipoteca Alex1985 Alex1985 Buna ziua, Vreau sa fac un credit ipotecar pentru a cumpara un imobil care este in prezent inchiriat unei banci, acea banca platind o chirie lunara de 2700 ... (vezi toată discuția)
Pot inchiria apartament cumparat cu credit ipotecar (ipoteca de rangul 1) ? xxgeoxx xxgeoxx Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema: urmeaza sa fac un credit ipotecar (cu ipoteca de rangul 1 cred...), la BCR sau CEC Bank, in vederea ... (vezi toată discuția)
Contract de credit - interdictia de inchiriere bbusiness bbusiness Buna ziua, Am un contract de credit ipotecar din 2004. In CF e inscrisa interdictia de instrainare, grevare, inchiriere. Am aplicat pentru acordul bancii in ... (vezi toată discuția)