avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc să închiriez un apartament pe care l-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc să închiriez un apartament pe care l-am cumpărat prin credit ipotecar. Ce trebuie să fac ca să fie totul legal?

Buna ziua,
As dori sa inchiriez un apartament care l-am cumparat prin credit ipotecar. As dori sa stiu cum trebuie sa ma comport pentru a face totul legal
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2020
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o clauza proasta, fara a fi personalizata, negociata cu fiecare tip de client in parte. Ea exista in contractele de credit pentru ca banca sa fie protejata in caz ca e necesar a se executa imobilul ipotecat. Prin astfel de clauze, banca se asigura ca nu va avea un imobil pe care nu-l va putea valorifica cu anii in situatia in care el este ocupat de un chirias care refuza sa il paraseasca.
Totusi, clauza e una slaba pentru ca, intai, banca nu poate interzice decat acte de dispozitie ale proprietarului garant ipotecar, or inchirierea sub 3 ani nu este un astfel de act.
Apoi, scoaterea unui chirias afara din locuinta nu mai este o operatiune atat de dificila ca pe vremurile cand a aparut clauza buclucasa in contractele de inchiriere, adica acum circa 20 si mai bine de ani. Azi, un chirias poate fi evacuat in cateva luni.
In opinia mea, o gandire efectiva a efectelor contracteloir ar ajuta ca bancile sa fie realmente protejate in acele luni in care nu isi pot, eventual, executa bunul ipotecat. Aceasta are slabe efecte de protectie si nu tine nici seama de realitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca Alex1985 Alex1985 Buna ziua, Vreau sa fac un credit ipotecar pentru a cumpara un imobil care este in prezent inchiriat unei banci, acea banca platind o chirie lunara de 2700 ... (vezi toată discuția)
Pot inchiria apartament cumparat cu credit ipotecar (ipoteca de rangul 1) ? xxgeoxx xxgeoxx Buna ziua, va solicit ajutorul intr-o problema: urmeaza sa fac un credit ipotecar (cu ipoteca de rangul 1 cred...), la BCR sau CEC Bank, in vederea ... (vezi toată discuția)
Contract de credit - interdictia de inchiriere bbusiness bbusiness Buna ziua, Am un contract de credit ipotecar din 2004. In CF e inscrisa interdictia de instrainare, grevare, inchiriere. Am aplicat pentru acordul bancii in ... (vezi toată discuția)