avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ipoteca

Buna ziua,

Vreau sa fac un credit ipotecar pentru a cumpara un imobil care este in prezent inchiriat unei banci, acea banca platind o chirie lunara de 2700 euro/luna, imobilul respectiv fiind evaluat la 130.000 euro. Pot sa fac un contract prin care veniturile obtinute din inchirierea spatiului sa fie considerate venituri personale si banca sa imi acorde imprumutul?
Din cate am citit, majoritatea bancilor nu imprumuta bani pentru imobile care mai apoi se dau spre inchiriere pentru ca in cazul neplatii datoriilor a proprietarului ipotecat, banca nu ar putea evacua chiriasul platitor la zi.(in cazul meu chiriasul sa plateasca direct bancii, in numele meu).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioanacristea , utilizator 13:51, 30 Ianuarie 2009
buna ziua!
in cotractul de ipoteca dvs- in calitate de debitor ipotecar, va obligati ca pe intreaga perioada de derulare a contractului "sa nu constituim nici o alta ipoteca asupra “Proprietatii” sa nu instrainam bunurile cumparate din credit ipotecar si ipotecate in favoarea Bancii, “proprietatea” sau un dezmembramant asupra ei, sa nu grevam “Proprietatea” de nici o servitute sau sarcina, sa nu incheiem nici un fel de contract de inchiriere (locatiune, subconcesiune) etc totala sau partiala, avand ca obiect Proprietatea pe perioada existentei prezentei Ipoteci, fara acordul scris, prealabil, al Bancii", cam asa suna interdictiile de grevare/ instrainare dintr-un contract de ipoteca.
daca veti dori sa inchiriati imobilul respectiv o sa aveti nevoie de acordul scris al bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închiriere apartament ipotecat Dragos.27.10.90 Dragos.27.10.90 Buna ziua, am un apartament cumpărat prin credit ipotecar as putea să îl dau in chirie? In CF îmi scrie \"Interdictie de grevare cu sarcini si/sau ... (vezi toată discuția)
Doresc să închiriez un apartament pe care l-am cumpărat prin credit ipotecar. ce trebuie să fac ca să fie totul legal? Letutza Letutza Buna ziua, As dori sa inchiriez un apartament care l-am cumparat prin credit ipotecar. As dori sa stiu cum trebuie sa ma comport pentru a face totul legal (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata credit ipotecar in chf nicki nicki Am un credit ipotecar in chf care este in derulare. Tinand cont de faptul ca francul tot creste si este posibil ca peste cateva luni sa nu mai pot plati ... (vezi toată discuția)