avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imposibilitate plata credit ipotecar in chf
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imposibilitate plata credit ipotecar in chf

Am un credit ipotecar in chf care este in derulare. Tinand cont de faptul ca francul tot creste si este posibil ca peste cateva luni sa nu mai pot plati ratele, ce ma sfatuiti sa fac: sa dau ipoteca si sa nu mai cer nimic sau sa inchiriez apart. ipotecat? Din pacate, cu ceea ce as lua pe chirie as achita mai putin de jumatate din rata.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 20:49, 25 Iunie 2011
Prin "sa dau ipoteca" intelegeti sa lasati sa fiti executat silit pt neplata? In acest caz e posibil ca suma de adjudecare sa fie mai mica decat debitul, si atunci ramaneti in continuare dator.
Mai bine inchiriati.
Am vrut sa spun ca cesionez ipoteca.
Recomandarea mea este sa va faceti niste calcule, daca nu cumva merita sa platiti rata ( chiria + restul de la dvs.) ca sa aveti o alta proprietate.
Dar nimic nu va poate garanta ca, in timp, o sa reusiti sa achitati.

Daca aveti alt imobil si puteti cesiona, si considerati ca nu se merita in urma calculelor, atunci cesionati si scapati de responsabilitate.
Cred ca cea mai buna varianta, dupa cum m-ati sfatuit, ramane inchiriatul, eu avand o alta locuinta. Intr-adevar, este chin, dar fiica mea va ramane cu o casa.
Mai indraznesc cu o ultima intrebare: ce se va intampla daca francul va avea valoarea monedei euro? credeti ca B.N.R. va interveni?
Multumesc mult
Isarescu stie daca va interveni :)
Vezi ca n-o poti inchiria fara acordul bancii. Ai interdictii in cartea funciara, diverse.
Asa ca ori o "inchiriezi" la negru - risc mare ca iti poate distruge casa un chirias sau 2 la mana explici situatia bancii, ca nu mai poti acoperi rata si doresti sa inchiriezi si sa cesionezi acest venit in favoarea lor. Asta ar trebui sa-i mai domoleasca si sa fie mai ingaduitori :)

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
Contract de credit - interdictia de inchiriere bbusiness bbusiness Buna ziua, Am un contract de credit ipotecar din 2004. In CF e inscrisa interdictia de instrainare, grevare, inchiriere. Am aplicat pentru acordul bancii in ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat banca aurak aurak buna ziua, am un apartament ipotecat la banca. as dori sa il inchiriez la o firma care sa deschida punct de lucru acolo, avand nevoie de un extras de carte ... (vezi toată discuția)