avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imposibilitate plata credit ipotecar in chf
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imposibilitate plata credit ipotecar in chf

Am un credit ipotecar in chf care este in derulare. Tinand cont de faptul ca francul tot creste si este posibil ca peste cateva luni sa nu mai pot plati ratele, ce ma sfatuiti sa fac: sa dau ipoteca si sa nu mai cer nimic sau sa inchiriez apart. ipotecat? Din pacate, cu ceea ce as lua pe chirie as achita mai putin de jumatate din rata.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 20:49, 25 Iunie 2011
In contract scrie ca ma oblig '' sa nu instrainez, sa nu dezmembrez si sa nu grevez cu alte sarcini imobilul adus in garantie... '' Aceasta formulare include si inchirierea?
Din pacate traim in tara in care cursul fluctueaza dupa interesele unora.
Totusi, in cazul chf/euro fluctuatia depinde de indici internationali. Sincer nu cred ca va ajunge euro din urma, doar daca Elvetia descopera tratamentul pt tinerete fara batranete sau ceva de genul asta.
As dori sa mai stiu daca Fiscul verifica la Cartea Funciara.
Nu.
Daca ati declarat si al doilea imobil la primarie veti plati impozit mai mare.

Dar @godot are dreptate, trebuie sa cititi contractul si, daca aveti interdictie de la banca sa inchiriati, incercati o intelegere cu aceasta. Dar puteti sa il incheiati sub semnatura privata, e perfect valabil - daca va distruge vreun chirias ceva sau fuge fara sa plateasca.
Doar inchirierea pe o durata mai mare de 3 ani este echivalenta cu o sarcina in cartea funciara si se poate nota ca atare. Daca nu aveti interdictie expresa de inchiriere notata in CF, puteti inchiria, dar pe o durata mai mica de 3 ani.
Exista si posibilitatea conversiei monedei in care ati contractat imprumutul in euro, dar este la fel de posibil ca, asa cum a crescut de repede si de mult CHF raportat la euro, sa si scada la un moment dat.
Oricum, dobanda la franci este mult mai mica decat la euro deci exista o compensare partiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
Contract de credit - interdictia de inchiriere bbusiness bbusiness Buna ziua, Am un contract de credit ipotecar din 2004. In CF e inscrisa interdictia de instrainare, grevare, inchiriere. Am aplicat pentru acordul bancii in ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat banca aurak aurak buna ziua, am un apartament ipotecat la banca. as dori sa il inchiriez la o firma care sa deschida punct de lucru acolo, avand nevoie de un extras de carte ... (vezi toată discuția)