avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Închiriere apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Închiriere apartament ipotecat

Buna ziua, am un apartament cumpărat prin credit ipotecar as putea să îl dau in chirie? In CF îmi scrie "Interdictie de grevare cu sarcini si/sau servituti"

Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:14, 16 August 2022
Il puteti închiria. Ce nu puteti face, e sa notați contractul de inchiriere in cartea funciara( poate chiriasul doreste)
Legal, va trebuie acordul băncii pentru absolut orice vreți sa faceți cu apartamentul.
Neoficial, îl puteți inchiria fără știrea băncii.
Eu as vrea sa îl dau cu contract și să plătesc impozit pentru chirie , asta înseamnă că trebuie trecut chiriașul in CF?

gi-jane2 a scris:

Il puteti închiria. Ce nu puteti face, e sa notați contractul de inchiriere in cartea funciara( poate chiriasul doreste)

Nu.
În cartea funciara se notează contractul în sine, nu chiriașul.
Deci trebuie sa cer acordul băncii , sper că o să-l primesc

Alte discuții în legătură

Apartament ipotecat banca aurak aurak buna ziua, am un apartament ipotecat la banca. as dori sa il inchiriez la o firma care sa deschida punct de lucru acolo, avand nevoie de un extras de carte ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata credit ipotecar in chf nicki nicki Am un credit ipotecar in chf care este in derulare. Tinand cont de faptul ca francul tot creste si este posibil ca peste cateva luni sa nu mai pot plati ... (vezi toată discuția)
Am inchiriat un apartament ce urmeaza sa fie executat silit me_ me_ Buna, Am inchiriat un apartament pentru 12 luni, am si achitat pentru toata perioada, iar astazi am primit in posta un avertisment de executare silita ... (vezi toată discuția)