avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog indrumatima ce sa fac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog indrumatima ce sa fac

Buna ziua am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv poate imi dati un sfat.
Sant coproprietara impreuna cu tatal meu la un apartament cu 2 camere de vreo 34 de ani cand a primit tatal meu apartamentul de la servici mama era decedata deci in acte nu figuram decat eu cu tatal meu.Am stat acolo circa 22 de ani,in 1999 eu m-am casatorit plecand din apartament la sotul meu.De atunci tatal meu inchiriaza apartamentul eu mereu ii dau copie dupa buletin si iscalitura ca sant de acord sa incaseze chiria el luand toata chiria.Ultima oara a inchiriat acum 2 ani si 2 luni i-am dat iarasi copie dupa buletin si iscalitura dar nu imi spune pe cat timp este inchiriat in spatele la toate astea fiind concubina lui cu fiul acesteia.Am fost de curand la administratie sa vad pe cat timp este inchiriat apartamentul dar nu figurez cu cnp-ul pe nicaieri.Intrebarea mea este cum pot sa verific inchirierea,platirea impozitelor eu ne avand nici macar o copie dupa contractul casei fiind contractul la concubina.Pot sa scot o copie dupa contractul casei daca da cum? As vrea sa nu mai poata inchiria apartamentul dar cum sa procedez? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 21:30, 30 Iulie 2010
Se poate obtine o copie dupa contract daca spuneti ca figurati ca si coproprietar. Unitatea care a perfectat actele prin care v-a pus in posesia apartamentului va poate elibera o copie dupa contract.
Daca la administratia financiara nu figureaza apartamentul ca fiind inchiriat inseamna ca nu s-a inregistrat contractul de inchiriere la administratia financiara insa e posibil sa existe un contract de inchiriere incheiat doar intre tatal dumneavoastra si chiriasi. Nedeclararea veniturilor obtinute din chirii e o problema mai ales ca sunteti coproprietar si v-ati dat acordul ca apartamentul sa fie inchiriat, ar fi trebuit sa stiti foarte clar in ce conditii este inchiriat apartamentul si care va sunt drepturile si obligatiile.
Ultima modificare: Vineri, 30 Iulie 2010
Loredana Puscasu,
Eu nu intelg="nu figurez cu cnp.ul pe nicaieri"( referitor la cca.financiara ).
Dar mai figurati la cca. financiara????:O
Verificati la c.financiara,ca prea ati dat multe copii si semnaturi.
Concubina tatalui vad ca este cam..."smecherita" ;)
Buna. Nu figurez cu cnp-ul la circa financiara unde sa facut contractul de inchiriere,inseamna ca este facut pe numele tatalui meu.Eu vroiam sa vad pe cat timp este inchiriat.
...incercati la circa financiara sa va dea un duplicat dupa contractul incheiat dupa cnp-ul tatalui dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere apartament. Artigas Artigas Va salut. V-as ruga sa-mi spuneti ce anume trebuie sa contina obligatoriu un contract de inchiriere.Doresc sa se precizeze expres in contract faptul ca am ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere apartament catalina.p catalina.p Doresc sa efectuez un contract de inchiriere a unui apartament proprietatea a 2 persoane sot-sotie(coproprietari ) dar as vrea sa fac contractul propriu-zis ... (vezi toată discuția)
Chirias fara contract paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua Am si eu o problema legata de inchirierea unui apartament. Am inchiriat un apartament cu 2 camere unor persoane cu un contract facut intre noi ... (vezi toată discuția)