avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere apartament.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere apartament.

Va salut.

V-as ruga sa-mi spuneti ce anume trebuie sa contina obligatoriu un contract de inchiriere.Doresc sa se precizeze expres in contract faptul ca am convenit cu proprietarul sa montez o a doua incuietoare a carei cheie sa o am numai eu,bineinteles cu respectarea dreptului proprietarului de a veni la apartamentul sau daca doreste,pe baza unui anunt preralabil(cu cat timp inainte trebuie facut anuntul?)
De asemenea doresc sa se stipuleze in contract ca nivelul chiriei este fix si nu poate fi modificat pe durata contractului. Credeti ca e mai bine sa fie autentificat contractul la notariat? De asemenea,eu trebuie sa ma prezint la circa financiara pentru inregistrarea contractului impreuna cu proprietarul,sau aceasta este doar sarcina
proprietarului? Si in final,ca masura de prevedere ca respectivul are calitatea de a inchiria apartamentul,e normal sa-i solicit o copie dupa actul de proprietate,precum si dupa cartea sa de identitate? Si in ultimul rand, banuiesc ca trebuie trecute in contract persoanele care vor locui cu mine in apartament.

Sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:51, 23 Decembrie 2011
Sunt modele de inchiriat pe net destule. Il luati pe cel mai convenabil si de comun acord. Obligatoriu trebuie trecute datele personale ale proprietarului si ale chiriasului, chiria/luna, pana la ce data se plateste, daca se lasa garantie, cum ca chiriasul plateste utilitatile, nu trebuie trecut cu cine stai. Copie dupa contract sa primiti mi se pare anormal. copie dupa ci mi se pare ok (eventual trecut ceva peste copie sa nu poata fi folosita in scopuri necurate, ceva gen 'model', 'copie' etc). Proprietarul merge cu contractul, dvs mergeti daca doriti viza de flotant.
- incuietoarea: e corect, ar trebui ca proprietarul sa accepte, dar in practica nu cred ca va accepta, negociati
- chiria fixa : scrieti in contract, dar daca este pt. o perioda mai mare de un an, corect este sa se renegocieze in functie de evolutia pietei
- nu la notariat ci la administratia financiara de unde locuieste proprietarul
- la adm.f. se duce doar proprietarul pt.inregistrare, dar apoi sa va dea contractul cu stampila adm.fin. in original, va va fi necesar pt. cartea de id. cu domiciliul la adresa
- evident ca trebuie sa aveti copia actelor casei si c.i. a prop., atentie daca vi se pare ceva dubios verificati la cartea funciara sa nu fi ipotecat de exemplu la banca... sa nu va treziti dupa aceea cu complicatii
Nu prea inteleg la ce va trebuie sa aveti copie de pe actul de proprietate care e ... al proprietarului. Dumneavostra vi se va da un exemplar din contractul de inchiriere.
Chirie fixa e cam greu sa obtineti. Persoanele care vor locui cu dumneavostra vor trebui date (cu copii de pe buletine) la administratia blocului.
Copii de pe buletinul proprietarului nu va trebuie dumneavostra.
actul de proprietate nu este al proprietarului (vorbesc de act-hirtie), imobilul este al proprietarului, actul de proprietate doar atesta acest fapt; poate proprietarul sa vinda - transmite actul de proprietate in sine (hirtia)? nu; poate vinde doar imobiliul; asa ca de ce sa nu-i dea o copie chiriasului pt. ca acesta sa aiba certitudinea ca semneaza contractul cu persoana indreptatita? la fel si copie dupa c.i.ul proprietarului, nu trebuie sa stie si chiriasul cu cine incheie contractul?
se exagereaza aiurea cu teama de a da copii dupa acte de proprietate si c.i., nu poate face nimeni nimic cu ele , decit prin aranjamente de tip infractional cu notari sau altii, dar asa ajungem la drobul cu sare.
eugen82 a scris:

actul de proprietate nu este al proprietarului (vorbesc de act-hirtie), imobilul este al proprietarului, actul de proprietate doar atesta acest fapt; poate proprietarul sa vinda - transmite actul de proprietate in sine (hirtia)? nu; poate vinde doar imobiliul; asa ca de ce sa nu-i dea o copie chiriasului pt. ca acesta sa aiba certitudinea ca semneaza contractul cu persoana indreptatita? la fel si copie dupa c.i.ul proprietarului, nu trebuie sa stie si chiriasul cu cine incheie contractul?
se exagereaza aiurea cu teama de a da copii dupa acte de proprietate si c.i., nu poate face nimeni nimic cu ele , decit prin aranjamente de tip infractional cu notari sau altii, dar asa ajungem la drobul cu sare.

Actul de proprietate este al proprietarului. Daca ma plimb pe strada si scap contractul de proprietate si ma intreaba cineva :'Domnu', e al dvs contractul?'. eu raspund "Nu! Numa imobilu e al meu, hartia ii fara proprietar, puteti sa o aruncati la gunoi!'
Actul de proprietate intradevar atesta proprietatea.
Evident ca proprietarul poate sa transmita actul de proprietate (hartia)!
Chiriasul poate solicita sa vada actul de proprietate, sa noteze actele de pe CI, sa pastreze o copie dupa CI (dar peste copie sa fie barata o linie sau ceva sa nu poata fi folosita copia in scopuri necurate!!!)
Fac parte dintre cei ce considera noral sa-ti dai CNP-ul la recensamant, dar, daca, ar cere copie dupa contract le-as da picioare undeva!
Nu stiu unde traiti dvs, dar in Romania reala e plin de infractori si amatori de luat credite pe numele altora! Cei drept nici nu exista notari 'aranjati'...
Mi-ar place sa traiesc in Romania dvs, dar traiesc in Romania reala si de aceea prefer sa PREVIN!

Alte discuții în legătură

Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Acte solicitate de asociatie geotoma87 geotoma87 Salut. Stau in chirie si mi-au cerut de la administratie copie de pe contractul de inchiriere pentru a trece datele in cartea imobilului. In prealabil imi ... (vezi toată discuția)
Sfaturi inainte de o inchiriere vlad111 vlad111 Buna ziua ! Ce sfaturi ar fi bune de urmat inainte de inchirierea unui apartament? S-au intamplat mai multe lucruri care imi trezesc suspiciuni . Am sa ... (vezi toată discuția)