eugen82 a scris:
actul de proprietate nu este al proprietarului (vorbesc de act-hirtie), imobilul este al proprietarului, actul de proprietate doar atesta acest fapt; poate proprietarul sa vinda - transmite actul de proprietate in sine (hirtia)? nu; poate vinde doar imobiliul; asa ca de ce sa nu-i dea o copie chiriasului pt. ca acesta sa aiba certitudinea ca semneaza contractul cu persoana indreptatita? la fel si copie dupa c.i.ul proprietarului, nu trebuie sa stie si chiriasul cu cine incheie contractul?
se exagereaza aiurea cu teama de a da copii dupa acte de proprietate si c.i., nu poate face nimeni nimic cu ele , decit prin aranjamente de tip infractional cu notari sau altii, dar asa ajungem la drobul cu sare.
Actul de proprietate este al proprietarului. Daca ma plimb pe strada si scap contractul de proprietate si ma intreaba cineva :'Domnu', e al dvs contractul?'. eu raspund "Nu! Numa imobilu e al meu, hartia ii fara proprietar, puteti sa o aruncati la gunoi!'
Actul de proprietate intradevar atesta proprietatea.
Evident ca proprietarul poate sa transmita actul de proprietate (hartia)!
Chiriasul poate solicita sa vada actul de proprietate, sa noteze actele de pe CI, sa pastreze o copie dupa CI (dar peste copie sa fie barata o linie sau ceva sa nu poata fi folosita copia in scopuri necurate!!!)
Fac parte dintre cei ce considera noral sa-ti dai CNP-ul la recensamant, dar, daca, ar cere copie dupa contract le-as da picioare undeva!
Nu stiu unde traiti dvs, dar in Romania reala e plin de infractori si amatori de luat credite pe numele altora! Cei drept nici nu exista notari 'aranjati'...
Mi-ar place sa traiesc in Romania dvs, dar traiesc in Romania reala si de aceea prefer sa PREVIN!