Salut. Stau in chirie si mi-au cerut de la administratie copie de pe contractul de inchiriere pentru a trece datele in cartea imobilului. In prealabil imi cerusera datele personale pentru a le trece in cartea imobilului. Trebuie sa dau copia sau e un exces din partea lor? multumesc anticipat
Solicitarea adresata este in limitele legale,avand in vedere dispozitiile in vigoare care prevad obligativitatea inregistrarii persoanelor care domiciliaza in imobil mai mult de 15 zile
La dobandirea proprietatii fiecare proprietar trebuie sa depuna copie dupa actul de VC si copie dupa CI sau certificatele de nastere ale copiilor, pentru a fii trecuti in cartea de imobil.
Tot asa orice chirias trebuie sa depuna copii dupa CI pentru trecere in cartea de imobil si in listele de plata.
Nu este obligatoriu sa prezentati copie de pe niciun contract de inchiriere. Numai copie de pe CI.
Contractul de inchiriere este o problema intre proprietar-chirias-ANAF. Asociatia nu are niciun amestec in aceasta tripleta. Asociatia nu trebuie sa prezinte nicaieri situatia contractelor de inchiriere si nici evidenta chiriasilor.
Trebuie numai sa aiba evidenta persoanelor in cartea de imobil unde nu sunt trecute niciun fel de rubrici privind actul de inchiriere.
Presedinte de bloc
sapphy21
buna ziua
sunt chirias la stat , si din 5 in 5 ani se face prelungire de contract. Pentru a face aceasta prelungire am nevoie de niste acte printre care ... (vezi toată discuția)