avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de vanzare cumparare la administratia blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de vanzare cumparare la administratia blocului

Buna seara,

In urma cumpararii unui apartament, am inteles ca trebuie dusa o copie a contractului de vanzare cumparare si o copie dupa C.I.-ul proprietarului la administratia blocului.
Intrebare:
Trebuie dusa copia intregului contract de vanzare cumparare ?
As vrea sa nu dau pagina unde este trecuta suma de vanzare si copia dupa C.I.
In continutul contractului de vanzare cumparare sunt trecute datele de identificare ale proprietarului.
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:40, 18 Iunie 2016
Puteti sterge cu marker informatiile din contract ,care apreciati ca nu sunt utile/necesare inregistrarii in cartea de imobil
Temerea pentru datele de identificare din cuprinsul contractului de achizitie bun imobil,nu sunt intemeiate,deoarece daca asociatia apreciaza util si necesar poate sa le solicite la sectia teritoriala de politie
O.U.G. nr.97 /2005


Art.38 (1) Organizarea activităţii de ţinere a evidenţei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin unităţile de poliţie.
(2) Cartea de imobil se întocmeşte şi se actualizează de către persoana anume desemnată, cu acordul acesteia, de către proprietarul imobilului sau de asociaţia de proprietari; în cazul asociaţiei de proprietari, responsabilul cărţii de imobil este, de regulă, administratorul sau un membru al comitetului executiv al asociaţiei.
(3) Păstrarea, actualizarea şi utilizarea datelor din cartea de imobil de către persoana desemnată în acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispoziţiilor Legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare.
(4) Responsabilul cărţii de imobil are obligaţia să înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliază sau au reşedinţa în imobilul respectiv şi să o prezinte, la cerere, poliţiştilor sau lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor.


Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
ynocentta, utilizator
Conform legii 230/2007 la intrarea in posesie, proprietarul este obligat sa depuna la asociatia de proprietari o copie a actului de proprietate.
Asadar actul de proprietate asa cum este si nu bucati din el, nu act modificat, sters, mazgalit...
Actul de identitate daca vreti sa faceti copie si sa o depuneti la asociatie e in regula. Dar puteti merge cu el in original la asociatiei si pe baza acestuia vi se trec datele in carte de imobil. Nu e obligatoriu sa depuneti copie a CI. Pe langa datele proprietarului trebuie sa prezentati datele fiecarui membru al familiei pentru a fi trecute in cartea de imobil. La fel se trec datele eventualilor chiriasi sau a oricarei pesoane daca locuieste mai mult de 15 zile in apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnscriere in cartea de imobil cyan cyan Pentru inscrierea in cartea de imobil este suficient sa depui doar prima si ultima pagina din contractul de vanzare/cumparare (unde apar numele si semnaturile ... (vezi toată discuția)
Cartea imobilului si primirea unor contracte popraducj popraducj In urma cu 2 luni am facut o cerere prin care am cerut actele pe baza caruia a fost facuta hidroizolatia blocului. Nu am primit raspuns in termenii legali de ... (vezi toată discuția)
Administratorul imi cere copie dupa contractul de vanzare-cumparare Ciprian Melinte Ciprian Melinte Buna ziua, Administratorul imi cere copie dupa contractul de vanzare-cumparare pentru arhivare desi in noua lege nr.196/2018 nu se specifica asa ceva ... (vezi toată discuția)