avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea imobilului si primirea unor contracte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea imobilului si primirea unor contracte

In urma cu 2 luni am facut o cerere prin care am cerut actele pe baza caruia a fost facuta hidroizolatia blocului. Nu am primit raspuns in termenii legali de 30 de zile iar acum cand am reusit sa ma intalnesc cu doamna presedinte a zis: "Nu sunteti trecut in cartea imobilului, si pentru asta nu v-am dat actele."
Nu inteleg legatura intre ele. Inteleg ca e obligatoriu sa fiu trecut in cartea imobilului dar se poate sa nu imi dea un act? Avand in vedere ca apartamentul a fost cumparat si este trecut pe numele meu.
Pentru ca sa ma inscrie in cartea imobilului mi s-a cerut copie dupa buletin si dupa contractul de vanzare cumparare. Nu vreau sa dau copie dupa contractul de vanzare cumparare, iar nu mi se pare logic. Ce acte ar trebui sa duc?

Va multumesc,
Radu

Ultima modificare: Joi, 10 August 2017
popraducj, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:31, 10 August 2017
HG 1588/2007
"Art. 12. - Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
B. Obligaţii:
g) la dobândirea proprietăţii, să depună în copie, la asociaţie, actul de proprietate"
Pentru a clarifica situatia,incercati sa analizati problema si din punctul de vedere al presedintelui de asociatie
Legiutorul a prevazut dreptul proprietarului sa aibe cunostiinta despre orice activitate a asociatiei si la cerere sa aiba acces la orice document al acesteia
Deci legitorul in ecuatie a introdus presedintele de asociatie si proprietarul consemnat in evidentele asociatiei de proprietari
Dv nu sunteti consemnat in cartea de imobil a imobilului respectiv nu detineti calitatea de proprietar si pe cale de consecinta nu intruniti conditiile legal prevazute de a avea dreptul sa solicitati clarificari,documente de la presedintele de asociatie
Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige presedintele de asociatie sa puna la dispozitia persoanelor care nu sunt proprietari in imobil documentele asociatiei de proprietari
Daca apreciati ca documentul de achizitie bun imobil contine date/paragrafe cu informatii personale,aveti dreptul sa acoperiti,sa stergeti,sa posati respectivele date iar copia documentului sa o depuneti la asociatia de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? ce acte ... CBM CBM Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? Ce acte sunt necesare pentru inscrierea in asociatia de proprietari? Poate un proprietar să refuze ... (vezi toată discuția)
Inscriere nou proprietar la asociatie de proprietari.o persoana ... alina_25 alina_25 Inscriere nou proprietar la Asociatie de proprietari.O persoana dupa ce face succesiunea trebuie sa duca la asociatia de proprietari copie dupa certificatul ... (vezi toată discuția)
Schimbare numelui vechiului proprietar cu numele noului proprietar la intretinere(pe panou) lili95 lili95 Buna ziua,am vazut ca sunteti singurul moderator online. As avea o intrebare la dvs, Am cumparat un apartament care am mai fost locuit.Cum schimb numele de ... (vezi toată discuția)