vali m a scris:
Tot ce doriti sa stiti gasiti in legea 196/2018.
Nu este obligatorie inscrierea in asociatie,dar,daca doriti,faceti o cerere simpla. Daca nu faceti parte din asociatie,aveti aceleasi obligatii ca toti proprietarii, doar ca nu puteti vota in AG .
Tot in lege spune ca trebuie sa prezentati cartea de identitate,actele de proprietate.
''...noului proprietar îi revine obligaţia să prezinte preşedintelui asociaţiei de
proprietari, în termen de 10 zile lucrătoare de la efectuarea transferului
dreptului de proprietate, informaţiile necesare, conform actelor de proprietate..''
Președintele asociației de proprietari imi cere ,insistent ,o copie a actului de identitate și a contractului de vanzare/cumpărare. Eu nu mă simt confortabil să îi pun la dispoziție copii ale actelor mele,întrucât el nu reprezintă o autoritate publică, nu este funcționar la evidența populației, etc și nu știu la ce i-ar folosi aceste acte.
Pot să îi arăt acele acte și să își noteze el ce dorește in registrul asociației, sau este absolut necesară prezentarea de copii ale actelor??Sau să îi prezint un extras CF ,să vadă că sunt proprietar,deci să aibă certitudinea că eu voi contribui la" părțile comune" din întreținerea blocului.
În legătură cu cartea de imobil: mai există așa ceva??Credeam că a dispărut odată cu noțiunea de sectorist.