avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lnscriere in cartea de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lnscriere in cartea de imobil

Pentru inscrierea in cartea de imobil este suficient sa depui doar prima si ultima pagina din contractul de vanzare/cumparare (unde apar numele si semnaturile vanzatorului/cumparatorului precum si incheierea de autentificare a contractului?

Doar nu il intereseaza pe presedintele asociatiei de proprietari valoarea apartamentului si modul de desfasurare al tranzactiei sau de unde provin banii ptr achizitionarea apartamentului!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:21, 29 Iulie 2014
in cartea de imobil se inscriu persoanele care locuiesc efectiv in acel imobil indiferent daca sunt chiriasi , comodatari, proprietari, etc. Nu aveti obligatia sa prezentati nici un fel de act de proprietate ci doar buletinul. Este adevarat ca se mai cer anumite informatii referitoare la locul de munca dar nu cred ca exista sanctiuni in cazul in care refuzati sa le comunicati. (OUG 97/2005)

< Responsabilul cartii de imobil are obligatia sa inscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliaza sau au resedinta in imobilul respectiv si sa o prezinte, la cerere, politistilor sau lucratorilor serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.>
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2014
Adriantot, moderator
HG 1588/2007 Art. 12. — Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obIigatii:
B. ObIigatii:
g) Ia dobândirea proprietatii, sa depuna In copie, Ia asociatie, actul de proprietate;


Nu spune cu pretul sters, cu modificari, doar prima si ultima pagina!!
Daca este cu stersaturi originalul atunci asa va fi si copia, pe care scrieti "Copie conform cu originalul!" si semnati!
Inscrierea in cartea de imobil se face pe baza CI.
Evident ca, fiind proprietar in acea asociatie, e necesar sa prezentati totodata si o copie a actului de vanzare-cumparare, conform celor scrise de @thran mai sus.
cartea de imobil trebuie intocmita si atunci cand nu exista asociatie de proprietari sau locatari. Ceea ce iti solicita asociatia pt a intra in randurile ei este una, cartea de imobil este alta. Dupa cum am mai spus NU este obligatoriu sa fii proprietar ca sa te treci in cartea de imobil ci este necesar sa locuiest efectiv acolo mai mult de 15 zile pe luna. Poti fi deci si soacra care a venit in vizita prelungita.
Poti fi deci si soacra care a venit in vizita prelungita.

Doamne fereste de asa ceva!! :angry::D

Alte discuții în legătură

Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? ce acte ... CBM CBM Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? Ce acte sunt necesare pentru inscrierea in asociatia de proprietari? Poate un proprietar să refuze ... (vezi toată discuția)
Amenintarea administratorului cu refuz acord teava gaze livia31 livia31 Am achizitionat recent un apartament in Bucuresti si administratorul mi-a cerut o sumedenie de informatii pentru cartea de imbobil, inclusiv copie dupa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare la administratia blocului lucian1956 lucian1956 Buna seara, In urma cumpararii unui apartament, am inteles ca trebuie dusa o copie a contractului de vanzare cumparare si o copie dupa C.I.-ul ... (vezi toată discuția)