avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenintarea administratorului cu refuz acord teava ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenintarea administratorului cu refuz acord teava gaze

Am achizitionat recent un apartament in Bucuresti si administratorul mi-a cerut o sumedenie de informatii pentru cartea de imbobil, inclusiv copie dupa buletin. Eu am spus ca ii pot da o copie dupa actul de vanzare-cumparare, dar imi rezerv dreptul de a ascunde detaliile (pret apartament si alte clauze) si datele personale, lasand doar numele complet si seria+nr de CI. I-am aratat CI, si-a copiat omu' numele complet, seria si nr, dar tot nu e multumit. El vrea neaparat TOATE datele si o copie dupa un act cu fotografie, precum si numele parintilor si locul de munca. Am incercat sa ii explic ca dumnealui nu e declarat operator de date cu caracter personal si nu ii pot lasa o copie dupa CI. Prin urmare, m-a amenintat ca nu-mi da acordul pt bransament la teava de gaze/instalare centrala termica daca nu ii dau minunata copie.

Am obtinut acordul vecinului de sub mine, la care se opreste teava si care, in urma cu doi ani, a schimbat conducta de gaze pentru ca era al n-șpelea care isi punea centrala termica pe scara si teava nu mai facea fata volumului de gaze necesar pt a deservi atatea apartamente.

Poate nu s-a inteles...in scara sunt instalate centrale termice in 13 din cele 27 de apartamente.

Cum pot rezolva situatia cu administratorul?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:35, 11 Iulie 2015
Foarte simplu: exista un presedinte; cu el discutati.
Cererile catre Radet si Distrigaz necesita semnatura administratorului!
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie masuri/dispozitii dispuse de catre adunarea generala,de catre presedinte si comitetul executiv
Administratorul de imobil nu are competenta sa ameninte
Puteti comunica presedintelui de asociatie atitudinea administratorului de imobil
Acordul asociatie pentru debransare ca si bransarea la coloana noua de gaz se da prin semnatura presedintelui si administratorului. Pe acestea se pune si stampila si asa cum scrie in lege, stampila este la presedinte asa ca obligatoriu este nevoie de presedinte.
Cat priveste pretentia administratorului ca proprieatrul sa depuna la asociatie copia actului de proprietate, aceasta este indreptatita si legala. Legea spune clar: copia actului de proprietate si nu franturi din acesta, nu pagini cu stersaturi, cu date invizibile..., ci clas si simplu, copia actului de proprietate.
Nimeni nu poate face nimic rau cu o copie a actului de proprietate, cu o copie a actelor de identitate sau alte copii de acte. Sunt simple copii, nelegalizate si nu pot fi folosite in alte scopuri.
Sigur ca legea are aici o scapare pentru ca presedintele nu prea are la indemana vreo prevedere prin care sa-l oblige pe proprietar sa-si indeplineasca obligatia legala de a depune copia actului de proprietate la asociatie. Si iata ca tocmai de aceea se intampla uneori ca cei ce nu inteleg sa respecte legea, pot fi "convinsi" de cei din conducerea asoiciatie cu ocazia unei solicitari personale catre asociatie. Exagerez un pic cu o intrebare retorica: cum sa elibereze presedintele o adeverinta unui cetatean care spune ca este proprietar in acea asociatie, daca cetateanul nu face dovada, cu actul de proprietate depus in copie la asociatie, ca este proprietarul unui apartament in acea asociatie!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei centrale alicep alicep Buna dimineata. Ce pot face daca asociatia de LOCATARI(da,mai exista!),de fapt administratorul care face legea la noi in bloc,refuza sa-mi semneze adeverinta ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz poki poki Buna ziua! Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala ... (vezi toată discuția)
Ramas fara gaze luciano39ok2007 luciano39ok2007 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu ... (vezi toată discuția)