avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte de bloc

buna ziua

sunt chirias la stat , si din 5 in 5 ani se face prelungire de contract. Pentru a face aceasta prelungire am nevoie de niste acte printre care si de o adeverinta din partea asociatiei de bloc cum ca sunt la zi cu plata intretinerii , semnata si stampilata de administrator si presedinte.
Problema este ca, presedintele de bloc mi-a semnat adeverinta, cu conditia sa ii duc contractul de inchiriere in copie si buletin la fel.
Are dreptul sa imi ceara aceste documente ? sa le pastreze? exista vreo lege care ii permite sa imi solicite asta? :(
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
sapphy21, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:01, 19 Aprilie 2014
Da, pentru inscriere in cartea de imobil.
dar pentru asta e chiar necesar sa pastreze aceste copii? nu pot pur si simplu sa ii arat contractul pentru cartea de imobil? tin sa mentionez ca nu suntem in relatii prea stralucite, si nu am incredere sa las pe mana lui copii dupa contractul casei si buletin, acte ce sunt personale si private.exista o lege care ma obliga sa i le dau?
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
sapphy21, utilizator
Atat L nr 61/1991 cat si L nr 230/2007 si norma acesteia de aplicare HG nr 1588/2007 obliga locatarii sa prezinte la asociatia de proprietari documentele pentru luarea in evidenta
Concret de ce va este teama sa depuneti copii ale contractului de inchiriere ?
Nu sunteti obligat sa depuneti si nici sa aratati contractul de inchiriere.
Pentru inscrierea in cartea de imobil este suficienta prezentarea cartii de identitate.
asa cum am mai mentionat, nu suntem in relatii prea bune, si nu vad de ce sa pastreze acte doar pentru a completa o carte de imobil. asa cum ati spus, le pot prezenta doar.
multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

legea admin de bloc marcus& marcus& Buna ziua , as vrea sa stiu va rog daca in cazul inchirierii unei case , dupa noua lege , chiriasul este obligat sa prezinte Administratie de bloc copie dupa ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere/asociatie proprietari cristina86m cristina86m Locuiesc intr-un apartament inchiriat care are unele datorii la intretinere inca dinainte sa ma mut eu in acest apartament. Din acest motiv, presedinta ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari, recuperare restanta soare1 soare1 In asociatia noastra un proprietar sa zicem A ,a dobindit un ap prin cumparare cu credit bancar(mai mare de 25000 euro). Dupa un timp a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)