avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea admin de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea admin de bloc

Buna ziua , as vrea sa stiu va rog daca in cazul inchirierii unei case , dupa noua lege , chiriasul este obligat sa prezinte Administratie de bloc copie dupa buletin si dupa contractul de inchiriere inregistrat la ANAF ?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 23:38, 25 Februarie 2019
Este vorba dfespre casa sau apartament in imobil d elocuit in comun ?
Daca este vorba despre apartament inchiriat in imobil de locuit in comun,disp l nr 196/2018 prevede obligatia locatarului care locuieste provizoriu mai mult de 15 zile/luna sau definitiv in imobil sa trezinte documente pentru a fi inregistrat in cartea de imobil
Este vorba de Un apartament intr-un bloc de locuinte. Administratia are drrptul la contractul de la anaf , pentru care motiv va rog ?
ADMIN
Vezi Legea AS. de Prop nr. 196/2018 ,laART.30 si 57,care prevede obligatia inregistrarii chiriasului in Cartea de imobil,aflata la presedintele de asociatie,in baza unui contract si CI (buletin). Obligatia comunicarii revine proprietarului de apartament.La randul lui presedintele comunica administratiei nr.de persoane ,lunar, pentru calculul corect al cheltuielilor comune.Tot presedintele are obligatia de-a prezenta,la cererea organelor de control, situatia la zi a Cartii de imobil
proprietarul trebuie sa anunte asociatia ca are un nou chirias, iar alte legi cer ca acea persoana sa se identifice cu datele personale (celebra carte de imobil).

Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2019
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratia de proprietari si accesul la date sensibile! marcus& marcus& Buna seara , as dori sa stiu daca din punct de vedere legal,inchiriind un apartament intr-un bloc , Administratorul are dreptul sa ceara pe langa contractul ... (vezi toată discuția)
Copie după contractul de închiriere la asociație bacau73 bacau73 Vă rog frumos să-mi spuneți dacă e obligatoriu să trimit o copie a contractului de închiriere înregistrat la ANAF , Asociației de Proprietari sau e ... (vezi toată discuția)
Buna seara,rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea mea.m a ... Sturzu.lory@yahoo.com Sturzu.lory@yahoo.com Buna seara,rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea mea.M a chemat d.l politist la sectie pentruo reclamatie de catre d.l presedinte a asociatiei de ... (vezi toată discuția)