V-as ruga sa-mi spuneti ce anume trebuie sa contina obligatoriu un contract de inchiriere.Doresc sa se precizeze expres in contract faptul ca am convenit cu proprietarul sa montez o a doua incuietoare a carei cheie sa o am numai eu,bineinteles cu respectarea dreptului proprietarului de a veni la apartamentul sau daca doreste,pe baza unui anunt preralabil(cu cat timp inainte trebuie facut anuntul?)
De asemenea doresc sa se stipuleze in contract ca nivelul chiriei este fix si nu poate fi modificat pe durata contractului. Credeti ca e mai bine sa fie autentificat contractul la notariat? De asemenea,eu trebuie sa ma prezint la circa financiara pentru inregistrarea contractului impreuna cu proprietarul,sau aceasta este doar sarcina
proprietarului? Si in final,ca masura de prevedere ca respectivul are calitatea de a inchiria apartamentul,e normal sa-i solicit o copie dupa actul de proprietate,precum si dupa cartea sa de identitate? Si in ultimul rand, banuiesc ca trebuie trecute in contract persoanele care vor locui cu mine in apartament.
teoretic puteti negocia cu proprietarul orice doriti dvs;daca acesta accepta cererile si pretentiile dvs,ulterior exista posibilitatea sa se ajunga la diferende
Nu puteti impune proprietarului sa va puna la dispozitie actul de proprietate,in conditiile in care dvs detineti calitatea de locatar in baza unui contract de inchiriere
Este greu credibil ca proprietarul daca incheie un contract de inchiriere pe durata a 5 ani sa accepte de la semnarea contractului o chirie fixa,avand in vedere ca legal va fi obligat sa achite la stat taxe si impozite actualizate cu rata de inflatie
Este greu credibil ca dvs ca si locatar sa va asumati responsabilitatea sa impuneti o chirie fixa ,in situatia in care peste 2 -3 ani se poate introduce moneda euro...
Proprietarul detine obligatia inregistrarii contractului de inchiriere la autoritatea fiscala
Nu este obligatoriu a se mentiona in actul de inchiriere numarul de persoane care pot locui in apartamnet,numar care se poate modifica ...
De regula,numarul de persoane este luat in evidenta de asociatia de proprietari la calculul cotelor de intretinere
Chirias
Liana21
Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)