avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate nclsamy

Activitate nclsamy

Buna ziua,

Fetita de 1 an a unor prieteni a fost internata la Bucuresti cu sindrom hemolitic uremic. In spital a contactat o infectie cu C. Difficile, complicata cu sepsis sever. Momentan, dupa 4 saptamani de spitalizare a fost externata, insa din pacate a ramas cu sechele neurologice grave si necesita recuperare indelungata.

Exista vreo baza legala pentru un eventual proces de malpraxis?

Orice sfat este binevenit. Va multumesc!
Discuție Girant Banca
Buna seara,

O prietena de familie trece prin niste momente groaznice. Acum 4 luni a fost diagnosticata cu cancer, dupa care a inceput un tratament agresiv cu citostatice. Saptamana viitoare s-a trezit cu toate cardurile/conturile blocate pe motiv ca are restante la un imprumut al fostului ei sot pentru care ea ar fi girat. Ea sustine ca nu a semnat nimic in aceasta perioada, insa recunoaste ca tratamentul i-a afectat memoria si nu mai poate sa isi aminteasca clar multe lucruri din aceste luni. Exista vreo posibilitate sa rezolve aceasta problema in instanta?

Va multumesc mult pentru ajutor.
Va multumesc mult pentru raspuns, In 2010 am luat-o second-hand, nu am platit nicio taxa, masina fiind deja inmatriculata in Romania, banuiesc ca fostul proprietar a achitat aceasta taxa in 2008 cand a cumparat-o de noua, insa imi este aproape imposibil sa reusesc sa obtin de la el chitanta/adeverinta deoarece nu am mai pastrat legatura.
Buna ziua. Doresc sa trec pe numele mamei masina mea achizitionata in 2010 din Romania, care fusese cumparata noua, in 2008 tot din tara. Am efectuat toti pasii, insa la biroul de inmatriculari imi cer o chitanta pentru taxa de inmatriculare. Din cate am inteles legea care a intrat in vigoare in 2013 se refera la masinile mai vechi de 2007. Cum as putea rezolva aceasta problema? Va multumesc mult pentru orice sfat!
Răspuns la discuția Probleme casco Astra Asigurari
Astazi m-am "bucurat" de telefonul unui domn de la Astra - Bucuresti, care se ocupa cu verificarea dosarului. Am fost inmarmurit sa aud ca de fapt, la Astra, CASCO nu se transmite in cazul vanzarii unei masini. Nu pot sa inteleg cum este posibil asa ceva. Toate acestea dupa ce a fost aprobata plata. Inspectorul a zis ca doreste sa vorbeasca cu fostul proprietar, sa verifice daca intr-adevar mi-a cedat polita, nu cumva am falsificat eu declaratia lui :O Maine sper sa ajunga baiatul la sediul ASTRA, sunt curios daca o sa fie suficient pentru ei, sau continua cu presiunile. :((
Va multumesc mult pentru raspuns.

Sper sa nu fie undeva in contract mentionat ca in cazul in care nu se completeaza in procesul verbal prezenta asigurarii CASCO, plata se poate respinge. Eu tot nu inteleg cum se poate sa nu se fi observat in momentul deschiderii dosarului de dauna, daca este un lucru atat de important.

Eu mai am casco platit pana in luna iunie, ma sfatuiti sa achit deja la alta parte pentru o polita noua? Imi e cam teama ca in cazul unui eveniment sa refuze plata. invocand diferite motive.

Cu stima,
Nicolae Samuel

P.S. Am intrebat si la politie despre importanta acestui proces verbal si au zis ca el este conteaza pentru RCA, ca ceilalti implicati in accident sa fie despagubiti.
Va multumesc mult pentru raspuns. Sunt un pic mai linistit.
Oricum nu as putea sa platesc suma enorma de bani, ar insemna sa fiu nevoit sa vand masina. Deocamdata nu am fost contactat decat de cea care mi-a incheiat mie asigurarea si de superiorul ei, spunand ca imi returneaza banii platiti pentru ratele politei, cu conditia sa achit eu suma integrala a reparatiei. Mi se pare aberant si, sincer, nu am mai auzit niciodata ceva de genul acesta. S-a intamplat sa cunosc oameni la care le-a fost refuzata achitarea pagubei, dar dupa 4 luni sa ceara banii inapoi...

Inca sper sa existe rezolvare in afara salii de judecata, deoarece ar insemna foarte mult timp pierdut.

Cu stima,

Nicolae Samuel

albastrel_2 a scris:

Daca este un service agreeat iar asiguratorul a transmis acceptul de plata dvs. nu trebuie sa achitati nicio suma.

Asiguratorul a achitat deja costurile integrale, insa acum incearca sa ma faca pe mine sa le platesc lor.
Buna ziua. Acum 4 luni am facut accident cu masina, am facut dosarul de dauna si l-am depus la Astra. Au acceptat plata, masina a fost reparata (intr-un service cu care aveau decontare directa). Toate bune si frumoase. Ieri insa am fost instiintat ca firma doreste plata integrala a banilor care i-au achitat deoarece nu as fi mentionat in procesul verbal infaptuit la politie ca aveam casco la ei. Mentionez ca am 19 ani si a fost primul eveniment rutier in care am fost implicat, iar din aceasta cauza eram foarte emotionat in ziua respectiva si am fost indrumat pas cu pas de politist sa completez procesul verbal.

Masina fusese noua cumparata, iar cei de la Astra mi-au zis ca beneficiez de casco fostului proprietar, care mi-a facut o declaratie cu o saptamana inainte de accident, cum ca imi cedeaza mie drepturile, iar cei la asigurari au incheiat, pe baza acesteia un supliment de asigurare la polita veche. Totodata inainte de a face decontarea a trebuit sa achit integral valoarea casco-ului pana in iunie anul acesta.

Dupa tot ce s-a intamplat, nu inteleg cum ar putea sa ma preseze sa platesc acum valoarea reparatiei (undeva la 30000 ron). Mai ales ca dosarul a fost verificat, si nu mi-a zis nimeni nimic de acel proces verbal. Mai mult, respectivii au zis ca fostul proprietar a spus ca nu mi-a dat mie nicio declaratie, insa fiind un prieten, l-am sunat si a zis ca nu l-a contactat nimeni.

Va rog, daca se poate, astept orice fel de raspuns.