avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Taxa auto 2013 pentru masina din 2008
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Taxa auto 2013 pentru masina din 2008

Buna ziua. Doresc sa trec pe numele mamei masina mea achizitionata in 2010 din Romania, care fusese cumparata noua, in 2008 tot din tara. Am efectuat toti pasii, insa la biroul de inmatriculari imi cer o chitanta pentru taxa de inmatriculare. Din cate am inteles legea care a intrat in vigoare in 2013 se refera la masinile mai vechi de 2007. Cum as putea rezolva aceasta problema? Va multumesc mult pentru orice sfat!
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 00:40, 11 Ianuarie 2013
La momentul cand ati inmatriculat pt prima data aceasta masina, ati achitat o taxa de poluare - in anul 2010 era in vigoare aceasta taxa. Trebuie sa gasiti chitanta doveditoare cu care ati platit taxa. Daca vi se cere insa o adeverinta oficiala de la finante, trebuie sa o obtineti pentru a putea inmatricula masina. Daca nu vi se elibereaza acest act, din pacate, pana la reglementarea situatiei nu veti putea inmatriculata masina pe numele cumparatorului.
Va multumesc mult pentru raspuns, In 2010 am luat-o second-hand, nu am platit nicio taxa, masina fiind deja inmatriculata in Romania, banuiesc ca fostul proprietar a achitat aceasta taxa in 2008 cand a cumparat-o de noua, insa imi este aproape imposibil sa reusesc sa obtin de la el chitanta/adeverinta deoarece nu am mai pastrat legatura.
mergeti si faceti o cerere la anaf (administratia financiara) prin care sa vi se elibereze un document care sa ateste faptul ca pt masina respectiva taxa s-a platit si nu s-a recuperat.

Totusi problema e un pic mai complexa, existand ceva (mici) sanse ca pt masina dvs sa nu se fi platit taxa. Au fost vreo 5-6 "taxe" din 1 ianuarie 2007 si pana astazi, si la fiecare anumite masini noi erau scutite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto hacu hacu Am cumaparat un matiz in primavara cu act de vanzare cumparare dar nu l-am imatriculat pana acum intrebarea e eu o sa platesc taxa daca vreau sa-l imatriculez ... (vezi toată discuția)
Proces taxa prima imatriculare BANCIU NICOLETA BANCIU NICOLETA Buna ziua, Am urmatoarea situatie: S-a achizitionat o masina second hand in Romania imatriculata in iulie 2007. S-a descoperit in matrie 2010 ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Se platea taxa auto in 2007 sau nu vernica vernica Buna ziua, Am achizitionat un autoturism inmatriculat prima data in Romania in anul 2005. In anul 2007 a fost vandut si inmatriculat de al doilea ... (vezi toată discuția)