avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... se platea taxa auto in 2007 sau nu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

se platea taxa auto in 2007 sau nu

Buna ziua,

Am achizitionat un autoturism inmatriculat prima data in Romania in anul 2005. In anul 2007 a fost vandut si inmatriculat de al doilea proprietar, in 2008 a fost inmatriculat de al 3-lea proprietar.
In 2013 am achizitionat acest autoturism si urmeaza sa-l inmatriculez. Am sunat la AFP de care apartin sa vad daca trebuie sa platesc taxa de poluare sau nu, si raspunsul a fost negativ, pe motiv ca taxa a fost platita de cel care a inmatriculat masina in 2007 si ca trebuie sa merg la AFP pentru a primi o adeverinta din care sa rezulte ca nu s-a cerut restituirea taxei de prima inmatriculare.
Cand am ajuns la AFP cu cererea pentru eliberarea adeverintei mai sus mentionate mi s-a spus ca trebuie sa platesc taxa de poluare pe motiv ca in 2007 nu se platea aceasta taxa decat pentru autoturismele second hand aduse din afara Romaniei.
Am sunat si la un alt sector la asistenta contribuabili si acolo am primit acelasi raspuns telefonic, nu trebuie sa platesc.
Fostul proprietar, cel care a inmatriculat autoturismul in 2008 a spus ca nu a platit aceasta taxa, dar din pacate nu pot sa iau legatura cu cel care a inmatriculat autoturismul in 2007 sa aflu daca a platit aceasta taxa sau nu.
Stie cineva daca in 2007 se platea intradevar numai pentru autoturismele second hand aduse din afara Romaniei, aflate la prima inmatriculare sau se platea pentru toate autoturismele?
Va multumesc anticipat?
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 19:07, 7 Martie 2013
Nu se platea decat pt cele aflate la prima inmatriculare (noi sau second hand)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto hacu hacu Am cumaparat un matiz in primavara cu act de vanzare cumparare dar nu l-am imatriculat pana acum intrebarea e eu o sa platesc taxa daca vreau sa-l imatriculez ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc timbru de mediu? alinapopa2009 alinapopa2009 buna ziua va rog sa ma luminati , sotul meu are un autoturism inmatriculat in 05.2006 prima data de catre o firma de leasing, primul proprietar care a ... (vezi toată discuția)