Buna ziua
Am contractat impreuna cu sotul meu in urma cu 2 ani un credit ipotecar pentru o locuinta, eu fiind coplatitor si acum dorim sa divortam. Sotul este de acord sa raman eu cu cei 2 copii minori in locuinta, urmand sa contribuie si el la plata ratelor in continuare.
1. Exista vreo posibilitate ca eu sa devin unic proprietar al acestui imobil in urma divortului, in conditiile in care veniturile mele nu sunt suficiente pentru a contracta acest credit (deci banuiesc ca banca nu va accepta trecerea acestui credit in posesia mea)? Mentionez ca sotul ar fi de acord cu acest aranjament; motivul este acela ca el doreste sa se recasatoreasca si dorim ca acest imobil sa ramana copiilor nostrii, sa nu fie ulterior nevoiti al imparti cu viitoarea lui sotie sau alti mostenitori.
Sau poate fi cumva trecut direct in proprietatea copiilor (minori)?
2. Cum se stabileste pensia alimentara pentru 2 copii: e un procent din venituri sau in functie de cheltuielile necesare la intretinerea copiilor?
As avea nevoie de o informatie, daca ma poate cineva ajuta: beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani, adica pana in ebruarie 2007, iar inscrierile pentru cresa de stat se fac de la 1 sept 2006( nu se mai fac inscrieri pe parcursul anului).
Am voie sa-l inscriu acum, fara sa pierd dreptul la indemizatie pana in feb 2007??
(in conditiiile in care la depunerea actelor pentru indemnizatie am semnat o: declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului si ca acesta nu este incredintat sau dat in plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice)