Mama mea in varsta de 80 de ani imediat dupa 1989 a intocmit actele pentru cumpararea apartamentului unde locuia si unde eu mi-am petrecut copilaria. Dupa ce a platit cateva rate ea a iesit la pensie. Eu, unicul ei fiu i-am dat atunci toti banii necesari pentru a achita apartamentul. De atunci fiul meu cu care nu ma aflu de loc in relatii bune a reusit sa o convinga sa faca o serie de acte prin care ea renunta la apartament in favoarea lui. Adica : Primul act a fost de donatie din partea mamei catre fiul meu. Pentru a i se sterge urma a urmat un act de renuntare la donatie. Nu dupa mult timp a mai aparut un act de vanzare cumparare. Vanzator era mama mea si cumparator fiul meu. Printr-un alt act mama mea a cumparat de la el ca in final sa vanda din nou tot catre fiul meu. In nici un act nu este prevazuta vreo clauza in afara aceleia de a locui pana la moarte.In toti acesti ani mama a tinut in gazda cate doua fete cu ajutorul carora a putut sa plateasca facturile si sa se intretina. Ea nu are decat 450 de lei pensie.Este bolnava ca orice om de 80 de ani dar are si alzheimer, dementa senila si multe altele... Din ianuarie 2014 am venit sa stau cu ea si sa avem grija unul de altul. Au trecut 8 luni de cand stau aici si nepotul ei nu a venit niciodata sa o ajute cu nimic. Pana mai ieri eu am dus tot greul. Acum nu mai pot nici eu. Am descoperit ca sufar de cancer hepatic cu metastaze la rinichi si plamani. Nici acum acest profitor nu se intereseaza de soarta noastra. Ce pot sa fac sa il elimin de la aceasta posesie abuziva asupra apartamentului sau sa il oblig sa isi respecte obligatiile ce le are fata de bunica lui si de mine ??
Va multumesc foarte mult pentru ajutor.
Sunt pensionar,bolnav de iniuma, cu doua accidente vasculare.Am fost sfatuit de fiul meu sa imi vand locuinta dintr-o localitate si sa vin sa locuiesc cu mama in alta localitate. Dupa ce m-am comformat cerintelor lui am aflat ca mama mea i-a facut act de vanzare cumparare fiului meu ( nepotului ei), si nu dupa mult timp am fost obligat sa parasesc locuinta. Acum sunt cazat la un camin de batrani, sunt tot mai bolnav iar pe fiul meu nu il intereseaza absolut de loc persoana mea. Cum as putea sa il dau in judecata pentru al obliga sa imi plateasca o pensie de 10 (zece) ron lunar. Nu am nevoie decat sa isi aminteasca si el in fiecare luna ca inca mai are un tata. De cand a pus mana pe actul de vanzare nici pe la bunica lui nu mai trece decat din an in paste.In actul de vanzare cumparare, batrana nu are decat dreptul de habitat si in rest nimic, nici macar cheltuielile de inmormantare.
Va rog din suflet sa imi raspundeti. Va foarte multumesc !
Am lucuit intr-o localitate.Am iesitr la pensie si la indemnurile fiului meu si al mamei mele am vandut locuinta si m-am mutat sa stau cu mama mea care locuieste singura.Am vandut locuinta din orasu respectiv si m-am mutat cu mama.Dupa ce am facut renovarea locuintei mamei am aflat ca fiul meu a reusit sa o pacaleasca pe batrana mea mama sa-i faca act de vanzare pentru locuintacu o singura clauza, aceea viagera.Acum batrana sta si asteapta si ii pare rau.In cele din urma eu am fost poftit afara din locuinta in care am crescut, de catre fiul meu.Acum ma aflu intr-un azil de batrani si de 5 ani pe fiul meu nu il intereseaza de mine.Pot sa-l dau in judecata si sa cer pensie de 10 lei pe luna,pentru ca sa-si aduca si el aminte macar odata pe luna ca are un tata de care si-a batut joc?