Am lucuit intr-o localitate.Am iesitr la pensie si la indemnurile fiului meu si al mamei mele am vandut locuinta si m-am mutat sa stau cu mama mea care locuieste singura.Am vandut locuinta din orasu respectiv si m-am mutat cu mama.Dupa ce am facut renovarea locuintei mamei am aflat ca fiul meu a reusit sa o pacaleasca pe batrana mea mama sa-i faca act de vanzare pentru locuintacu o singura clauza, aceea viagera.Acum batrana sta si asteapta si ii pare rau.In cele din urma eu am fost poftit afara din locuinta in care am crescut, de catre fiul meu.Acum ma aflu intr-un azil de batrani si de 5 ani pe fiul meu nu il intereseaza de mine.Pot sa-l dau in judecata si sa cer pensie de 10 lei pe luna,pentru ca sa-si aduca si el aminte macar odata pe luna ca are un tata de care si-a batut joc?
Puteti solicita pensie de intretinere. De asemenea daca mama dvs considera ca nu este ingrijita bine , daca exista si clauza de intretinre, poate sa ceara rezilierea actului. Cu un avocat puteti rezolva problema.
@doru duca
Conform Codului familiei, exista obligatia legala de intretinere intre parinti si copii, reciproc. Asa ca puteti intenta actiune pt pensie de intretinere.
Succes!
Nu mai stati pe ganduri , asemenea comportament si "grija" fata de parinte merita sa adoptati aceasta atitudine.
Actionati-l in judecata pentru o pensie mai mare decat atat , daca legal se poate .
Sincer , imi pare rau de mementele prin care treceti si din punct de vedere sufletesc sunt alaturi de dvs.