Buna ziua ,
suntem 3 frati. In anul 2002 mama noastra a vandut apartamentul cu 3 camere unde stateam cu ea, si a cumparat unul cu 2 camere, trecandu-l pe numele sorei noastre.
A locuit ea si cu mama in apartament, pana cand mama s-a imbolnavit si a facut pareza pe partea dreapta. Atunci ne-a contactat pe noi si ne-a cerut ajutorul. Fratele meu s-a mutat cu mama in casa sa o ajute, iar sora noastra a plecat din casa la iubitul ei, abandonand-o pe mama.
Din 2003 si pana in prezent eu cu fratele meu am suportat toate cheltuielile apartamentului- mama are pensie foarte mina-si tratamentele, controalele si medicamenele pentru recuperare.Noi am intretinut-o pe mama si i-am intretinut si casa.
Sora noastra a venit acum cu actualul iubit si vor sa o duca pe mama in azil iar apartamentul sa-l vanda si cu banii sa plece in Spania.
Noi, fratii, care timp de 8 ani am suportat cheltuielile cu intretinerea casei si ingrijirea mamei nu avem nici un drept sa o oprim pe sora noastra sa o interneze pe mama in azil? Sa nu vanda apartamentul?
E trist ca se intampla astfel de lucruri intre rude de sange. Exista totusi o posibilitate, daca intre mama dvs. si sora exista un contract de vanzare-cumparare a apartamentului. Acest contract poate fi desfiintat, pe calea judecatii, pentru un motiv anume. Daca o sa intrati pe internet si o sa cautati ceva despre rezolutiunea contractelor de vanzare-cumparare veti vedea ca un contract este vallid numai daca sunt indeplinite conditiile de validitate cerute de lege. Una din aceste condtii este pretul, care trebuie sa fie serios, adica sa corespunda valorii de piata a imobilului. Un pret mult mai mic decat valoarea de piata din momentul cumpararii-vanzarii este socotit un pret neserios iar contractul poate fi rezolvit, desfiintat. Ma mai gandesc ca in contract este posibil sa existe o clauza de habitatie in favoarea mamei- drept real ce confera beneficiarului dreptul de a folosi un imobil cladit ca locuinta pentru sine si familia sa, O analiza pertinenta a sanselor de reusita se poate face doar pe baza contractului - cu referie la pret si clauza de habitatie. Pe de alta parte, daca nu exista un asemnea contract iar mama i-a dat banii surorii ca sa cumpere apartamentul, chestiunea se complica, intrucat contractul nu poate fi atacat de mama sau de frati intrucat acestia nu sunt parti in contract. Insa, poate exsta acte din care rezulte in ce conditii surorii i-au fost dati banii pentru cumpararea apartamentului. Poate ca mama i-a dat bani sa cumpere un apartament pentru sine iar sora a cumparat in nume propriu. Deci, se pune in dicutie validatea unui contract de mandat... E nevoie de mai multe amanunte pentru a gasi o solutie la acest caz.
Daca s-a incheiat contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere,se poate cere rezolutiunea, dar nu mai tarziu de 3 ani de la incetarea prestarii intretinerii.Daca nu e contract cu clauza de intretinere atunci se poate cere constatarea nulitatii absolute pentru lipsa pretului- daca scrie in contract ca s-a achitat o suma iar realitatea este alta. Date prea multe nu am , asa ca astept lamuriri...
buna ziua,
in contract nu-i specificata nici o clauza de intretinere. Mama noastra a cumparat apartamentul dar actele au fost semnate si facute pe numele sorei noastre care la vremea aceea avea 19 ani. Iar pretul de cumparare a fost cel corect.Deci ca sa fiu cat mai concret mama i-a dat doar banii, restul a facut ea.
Deci nu avem nici o sansa?? Daca sora noastra vinde apartamentul si-i face mamei internare in azil noi nu putem interveni?
Dar banii pe care noi i-am cheltuit pe parcursul acestor ani facand modificari in apartament ii putem recupera?
Contract de donatie
ROSA
La varsta de 14 ani mama mi-a donat apartamentul in care locuim, eu acum am 24 . Ea fiind unicul proprietar pentru ca tata l-a primit de la stat in regimul ... (vezi toată discuția)