La varsta de 14 ani mama mi-a donat apartamentul in care locuim, eu acum am 24 . Ea fiind unicul proprietar pentru ca tata l-a primit de la stat in regimul comunist, la scurt timp ei au divortat si l-a platit mama. Tata a murit pe cand eu aveam 7 ani.Eu mai am doi frati ,dar numai de pe mama si a facut aceasta donatie stiind ca ei nu ma agreaza de nici un fel. In contract este specificat k i-a indestulat pe timpul vietii, dar lipsesc semnaturile si suma de bani. Mama a mai avut o proprietate, dar inainte sa-mi faca contractul de donatie a vandut acea proprietate si banii i-a impartit intre fratele meu si sora mea. Mama este foarte bolnava si nu se stie cat mai traieste, iar sora m-a amenintat spunandu-mi ca are totul pregatit sa ma atace in istanta, doar ca asteapt sa moara mama. Mama este constienta de ceea ce vrea sa-mi faca sora mea si ca o ultima dorinta are sa rezolve cumva cu acest apartament ca sa nu raman in strada. Sora mea mi-a zis ca daca vrea mama poate sa-mi faca contract de vanzarea-cumparare cu clauze de intretinere si moarte ca si asa o sa ma atace si sa fiu convinsa k ea o sa castige.In concluzie ce-i de facut nu ma intereseaza costurile rezolvarii acestei probleme, important pentru mine in momentul de fata e sa nu pierd apartamentul si s-o vad pe mama ca in cazul in care moare, moare linistita si impacata cu ea insasi. Fratele meu e de partea sorei mele, care e mai mare de cat mine cu 18 ani si diferenta de ani intre mine si fratele meu ii de 7 ani.......... Cei de facut in cazul asta?
daca mama ta este in deplinatatea facultatilor mintale iti poate facae un contract de vanzare cumparare pe apartament fiind apoi aproape imposibil de rupt acest contract
Orice act poate fi atacat in instanta, dar cel mai indicat este contractul de vz-cump (dar nu este 100% sigur nici acesta), contractele de donatie nu prea sunt indicate pentru situatii de genul asta.
Daca l-am vinde si am cumpara altul unde eu sa fiu unic proprietar, sora mea in acesta viata m-ar mai putea ataca in vreun fel in aceasta viata, ca aceasta fiinta mi-a facut viata imposibila si continua sa mi-o faca.
Mama nu va poate vinde pt ca dvs. sunteti proprietara#-o
Daca vindeti si cumparati altceva, se poate ataca. Donatia exista indiferent ce acte mai faceti.
Pregatiti-va ca, dupa decesul mamei dvs. sa platiti contravaloarea rezervei succesorale corespunzatoare surorii/fratelui dvs. daca ataca donatia.