avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobiliare

Vroiam sa stiu daca mama avand doi copii poate sa lase la unul din copii casa fara semnatura celuilalt
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:25, 23 Octombrie 2014
Daca mama este unicul proprietar, poate face ce doreste cu bunul sau, sa-l doneze sau sa-l vanda, fara a a cere incuviintarea cuiva.
Speta de fata poate avea mai multe amanunte pe care nu ni le-ati detaliat. In functie de acestea, si raspunsul ar putea fi pozitiv sau negativ la intrebarea dvs.
Mama poate sa lase. Totusi, daca se incalca rezerva celuilalt copil, actul poate fi desfiintat in parte sau in totalitate.
Dar eu nu sunt copilul ei?eu nam dreptul?nu ma cheama la notar sa semnez sau sa cedez partea
Nu va cheama la notar sa semnati sau sa cedati pentru ca dvs nu sunteti proprietar si nu detineti nimic, deci nu aveti ce sa cedati.
Nu spuneti nimic despre tatal dvs ! El traieste? Nu este si el proprietar pe acea casa.?
Daca e decedat si acea casa a fost a parintilor dvs, atunci, impreuna cu mama si celalalt frate/sora sunteti coproprietar. In acest caz ar trebui sa fiti chemat la notariat sa semnati sau sa cedati partea dvs.
Sau despartit parintii de multi ani si au vandut apartamentul si mama a luat altul k banii ei.ea nea luat p mn si p sora mea in tutela ei definitiva si irevocabila.si eu as vrea sa am drept la apartament sa nu il lase doar surorii mele .k nui drept.

Alte discuții în legătură

Am vândut un imobil pe care l-am cumpărat, cu clauze, de la mama. sora mea îmi spune că mă va da în judecată pentru partea ei, trebuie să-i dau ceva? cristina12345679 cristina12345679 Buna ziua, Eu si mama mea am facut un contract de vanzare cumparare in anul 2008 cu clauza de intretinere si uzufruct viager si suma de 8000 de euro cash ( ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor DARSHAN DARSHAN CE ESTE UN SUPLIMENT LA CERTIFICATUL DE MOSTENITOR?FAC PRECIZAREA CA CERTIFICATUL ESTE EMIS IN 1992,DUPA MOARTEA TATALUI,UNDE SORA A RENUNTAT LA ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns despre o mostenire Emilian2000 Emilian2000 Buna ziua.este vorba despre un apartament al parintilor,care dupa decesul tatalui meu s a facut succesiunea ,iar soara mea a renuntat in acel moment la partea ... (vezi toată discuția)