avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CERTIFICAT DE MOSTENITOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CERTIFICAT DE MOSTENITOR

CE ESTE UN SUPLIMENT LA CERTIFICATUL DE MOSTENITOR?FAC PRECIZAREA CA CERTIFICATUL ESTE EMIS IN 1992,DUPA MOARTEA TATALUI,UNDE SORA A RENUNTAT LA SUCCESIUNE,MAMA A PRIMIT 1/4,IAR EU 3/4,DAR NU AU FOST TRECUTE SUPRAFETELE DE TEREN CU CARE A FOST VALIDAT TATA IN 1991,DEOARECE SORA A ASCUNS FAPTUL CA DETINEA ACESTE ACTE CU VALIDAREA.FAC MENTIUNEA CA IN 2002 S-A EMIS UN TITLU DE PROPIETATE NUMAI PE NUMELE MAMEI PE 1,5HA,IAR IN 2010 UN PROCES VERBAL DE PUNERE IN POSESIE PE 4 HA,MAMA DORESTE SA LASA PAMINTUL SURORII SI NEPOTILOR.CE AM DE FACUT ?PAMINTUL ESTE DE LA BUNICII PATERNI.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:13, 15 Decembrie 2011
Supliment la certificat se face atunci cand in afara de masa succesorala declarata la dezbaterea mostenirii s au mai gasit si alte bunuri ulterior eliberarii certificatului de mostenitor initial.
Daca mama dvs doreste sa lase nepotilor sau surorii o poate face fie prin testament sau donatie insa fara a va incalca rezerva succesorala in calitate de descendent sau poate sa vanda partea dansei acestora.
DORESC SA FAC PRECIZAREA CA MAMA SUSTINE CA EU NU AM NICI UN DREPT DUPA TATA LA PAMINT DESI EU M-AM OCUPAT CU PROBLEMELE LEGATE DE TATA CIT A TRAIT ,IAR SORA MI-A SPUS CA DACA AM SEMNAT CERTIFICATUL SA FIU SANATOS
Din moment ce sunteti trecuta pe certificatul de mostenitor desigur ca aveti drept! Sora nu mai are niciun drept deoarece a renuntat la mostenire, la toata mostenirea tatalui dvs, insa ea va veni alaturi de dvs la mostenirea mamei dvs. Daca face cat de vanzare I'l puteti ataca ca fiind donatie deghizata.
buna ziua,revin cu intrebarea unde si cum pot intra in posesia acestui supliment ,ce trebuie sa fac/va multumesc
Certificatul initial a fost emis de fostul notariat de stat, va prezentati la un notar public de pe raza circumscriptiei unde defunctul a avut ultimul domiciliu, notarul va solicita Camerei Notarilor Publici Dosarul initial si va dezbate suplimentul.

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune DARSHAN DARSHAN buna seara!Am si eu o nelamurire:am dezbatut taxa de succesiune dupa tata in 1992,cu sora si mama,fara sa se treaca si pamintul detinut de tata de la ... (vezi toată discuția)
Succesiune DARSHAN DARSHAN Buna ziua .Am si eu o problema;mama a decedat de curind,relatiile cu sora nu sunt cordiale.eu detin un certificat de mostenitor dupa tata unde eu am 3/4 iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara dezbatere? cretu_adrian cretu_adrian Cu 10 ani in urma a decedat mama, care avea ca masa succesorala un certificat de actionar si 1/2 din apartament. Dupa un an am aflat ca tata obtinuse la 3 luni ... (vezi toată discuția)