avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua .Am si eu o problema;mama a decedat de curind,relatiile cu sora nu sunt cordiale.eu detin un certificat de mostenitor dupa tata unde eu am 3/4 iar mama 1/4,sora renuntind la succesiunea dupa tata in 1993.fac precizarea ca in certificat nu s-au trecut terenurile agricole si forestiere pa care tata le-a mostenit de la parintii lui datorita lipsei actelor de propietate(titlu de propietate) cu toate ca tata a fost validat de prefectura in 1991,in timpul vietii mama a instrainat cei 1/4 cit si o parte din teren surorii si la nepot,eu ce am de facut ?Restul de teren il voi imparti in mod egal cu sora sau se va tine cont de renuntarea ei la succesiunea dupa tata.Mentionez ca nu am dezbatut succesiunea dupa mama .va multumesc
Speta este destul de complicata daca nu aveti nici un act doveditor aici ma refer la terenurile agrigole si forestiere.Ar trebui discutat cu un Notar Public pentru mai multe detalii .

Dumneavoastra eventual ati putea merge pana la Prefectura sa vedeti daca nu mai au acel act prin care tatal dumneavoastra a fost validat ca proprietar in lipsa titlului de proprietate.

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Alex Dedu, Mediator
Intrucat sora Dv a renuntat in anul 1993 la succesiunea dupa tata, ea ramane renuntatoare si privitor la alte bunuri care se vor dovedi ulterior ca existau in patrimoniul defunctului.Cota mamei se va transmite dv. si sorei daca mostenirea dupa aceasta va fi acceptata de ambii.
Revin cu precizarile ca detin adeverinta de propietate si proces verbal de punere in posesie eliberat in 2010 pe numele tatalui meu cu mostenitori mama si eu,iar pe forestier validat mama si eu.am acte din 1948,1951,52,56,unde apar ca propietari bunicii paterni.in 2001 i s-a eliberat mamei un titlu de propietate doar pe 1,5ha pe care l-a insrainat surorii,sprafata ce figureaza si in p.v de posesie din 2010.Mai detin inclusiv validarea tatalui in 1991.Intrbarea este:ce trebuie facut daca sora nu doreste deschiderea succesiunii?precizez ca nu am in posesie certificatul de deces al mamei pt a deschide eu succesiunea.va multumesc pt timpul acordat.
Solicitati eliberarea unei copii dupa actul de deces al mamei.Initiati procedura succesorala notariala si daca sora nu se prezinta sau nu va intelegeti, inaintati actiune in instanta pentru stabilirea componentei masei succesorale si partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune DARSHAN DARSHAN buna seara!Am si eu o nelamurire:am dezbatut taxa de succesiune dupa tata in 1992,cu sora si mama,fara sa se treaca si pamintul detinut de tata de la ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor DARSHAN DARSHAN CE ESTE UN SUPLIMENT LA CERTIFICATUL DE MOSTENITOR?FAC PRECIZAREA CA CERTIFICATUL ESTE EMIS IN 1992,DUPA MOARTEA TATALUI,UNDE SORA A RENUNTAT LA ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturile de proprietate musat1954 musat1954 1] In anul1988 decedat tata,tot in1988 am facut succesiunea dupa tata; mama,eu si sora mea,tot atunci la notar eu si sora am renuntat in favoarea ... (vezi toată discuția)