avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la drepturile de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la drepturile de proprietate

1] In anul1988 decedat tata,tot in1988 am facut succesiunea dupa tata; mama,eu si sora mea,tot atunci la notar eu si sora am renuntat in favoarea mamei.Mentionez ca mama nu s-a dus cu actul de succesiune la primarie:mai este valabil?.2]In 2007 a decedat sora mea si nepotul [fiul surori mele] isi cere drepturile dupa mama,mama are83 de ani si este in grija mea, nepotul nu este in localitate.Cum procedez :am actul de succesiune din 1988 pentru mama ,Nu mai am cele 2 declarati de renuntare a mea si a surori din 1988 in favoarea mamei.3]Mama doreste sa-mi lase mie , nepotul este deacord cu renuntarea la cei 16/suta din casa si curte in locul unui loc de casa de 600m patrati cum procedam? ne-am inteles si nu avem probleme de comunicare dorim sa rezolvam pe cale amiabila si legal tot odata.Neducand actul de succesiune la primarie s-a eliberat Titlu de propietate pentru 2 mostenitor :eu si nepotul[sucesor] dupa soramea.Incurcata rau cum sa fac ?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: musat1954 , utilizator 16:54, 1 Februarie 2013
1 - Certificatul de mostenitor intocmit in 1988 dupa decesul tatalui este valabil, acest tip de act nu are termen de valabilitate.
2 - Sora dvs(ca si dvs) a renuntat in favoarea mamei la cota de mostenire ce ii revenea de la tata. Nepotul dvs nu are ce drepturi sa primeasca referitor la acea mostenire. Daca mama sa (sora dvs) a detinut si alte bunuri , le va mosteni (impreuna cu tatal sau ) pe acelea.
3 - Mama dvs va poate lasa dvs, respectiv nepotului ceea ce a spus, doar prin act de vanzare cumparare intocmit la notar. I
multumesc pentru raspuns,dar cu titlul de propietate emis ?cum ramine ca acolo este scris: mostenitori dupa tatal tatalui meu decedati :subsemnatul si nepotul suntem trecuti ca mstenitori.multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la drepturi de propietete musat1954 musat1954 mama este succesoare de drept dupa tata decedat la aproximativ 62-63 la suta din casa si curte,iar fiul si fica la restul din propietate.Eu si sora am ... (vezi toată discuția)
Succesiune asa asa Buna ziua.Tata a decedat acum 14 ani nu am facut succesiunea,a ramas mama in apartamentul propietatea lor, acum este imobilizata la pat si nu stim cum sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune DARSHAN DARSHAN Buna ziua .Am si eu o problema;mama a decedat de curind,relatiile cu sora nu sunt cordiale.eu detin un certificat de mostenitor dupa tata unde eu am 3/4 iar ... (vezi toată discuția)