avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua.Tata a decedat acum 14 ani nu am facut succesiunea,a ramas mama in apartamentul propietatea lor, acum este imobilizata la pat si nu stim cum sa procedam noi 3 surori , ca sa trecem apartamentul pe numele uneia dintre noi.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:59, 16 Martie 2010
Mai intai trebuie sa dezbateti succesiunea !!
Dupa aceea puteti face partajul si iesirea din indiviziune, sau 2 surori impreuna cu mama sa renunte la mostenire in favoarea uneia dintre dvs.
Chemati un notar care sa vina la domiciliu si sa incheie o imputernicire facuta de mama dvs. pentru una dintre cele 3 surori, pentru a o reprezenta la deschiderea succesiunii tatalui dvs. si apoi, dupa deybaterea succesiunii, in acelasi mod faceti orice act de transfer de proprietate intre mama si dvs. (surorile).
Mergeti la notar, descrieti situatia si spuneti ce doriti si va sti cum sa procedeze. Daca exista acordul tuturor partilor implicate, nu este o problema prea mare.
Dar de ce doriti sa treceti apartamentul pe numele uneia dintre dvs.?
Daca faceti asta, dupa decesul mamei nu veti mai avea nici o mostenire, pt ca proprietara va fi sora respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ylona ylona Buna ziua, Am o intrebare ce ma preocupa de mai mult timp. Mama provine dintr-o familie cu 6 surori si un frate. Acum cativa ani fratele a decedat. Exista o ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata N_&_K_43 N_&_K_43 tatal meu a murit in 2012 august ,suntem 3 surori,si doua au facut succesiunea (una a acceptat partea ei si cealalta a refuzat in favoarea mamei)insa una nu a ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa moartea tatalui gavriliu maricela gavriliu maricela tatal meu a murit in 2005 si noi copii impreuna cu mama nu am facut acceasta succesiune.Tot ce are tatal meu era pamantul pe care l-a primit de la parintii sai ... (vezi toată discuția)