avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune

buna seara!Am si eu o nelamurire:am dezbatut taxa de succesiune dupa tata in 1992,cu sora si mama,fara sa se treaca si pamintul detinut de tata de la bunici,sora tinind secret ca avea in posesia ei documente atat de la arhivele nationale cit si de la primarie,tata fiind validat in 1991 cu 6ha,sora renuntind la taxa in favoarea mea spunind ca nu o intereseaza pamintul,iar acum mama vrea sa-i dea tot pamintul ei si la nepoti.Ce pot sa fac deoarece pamintul este de la parintii tatalui meu si nici de cum al mamei,mai mult cu toate ca pe validarea din 1991 a prefecturii este trecut tata la primarie figureaza doar mama.
Cel mai recent răspuns: DARSHAN , utilizator 20:35, 9 Decembrie 2011
Fiti mai concis s-a eliberat un titlu de proprietate pentru teren?
Daca ati dezbatut succesiunea pentru tata puteti solicita notarului sa va elibereze un supliment la certificatul de mostenitor deja eliberat , in care sa fie inclus terenul despre care discutam.In anul 1992 astfel de certificate erau eliberate de catre
Notariatele de Stat,insa in prezent va puteti adresa notarului public de la ultimul domiciliu al defunctului.Oricum dati-ne mai multe detalii despre teren si actele care vi s-au eliberat.
s-a eliberat in 2002 un titlu de propietate pe 1,5ha numai pe numele mamei,iar anul acesta s-a eliberat un proces verbal de punere in posesie pe 4,37 ha pe numele mamei dar se specifica ca este mostenitoarea defunctului tata,fac precizarea ca sora a facut cadastru pe cei 1,5ha,asa spune mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor DARSHAN DARSHAN CE ESTE UN SUPLIMENT LA CERTIFICATUL DE MOSTENITOR?FAC PRECIZAREA CA CERTIFICATUL ESTE EMIS IN 1992,DUPA MOARTEA TATALUI,UNDE SORA A RENUNTAT LA ... (vezi toată discuția)
Succesiune DARSHAN DARSHAN Buna ziua .Am si eu o problema;mama a decedat de curind,relatiile cu sora nu sunt cordiale.eu detin un certificat de mostenitor dupa tata unde eu am 3/4 iar ... (vezi toată discuția)
Mostenitor nementionat pe titlul de proprietate. succesiune. intabulare. MariusEmilian MariusEmilian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unei situatii mult prea stufoase pentru mine! Scopul final al expunerii este intentia de a face ... (vezi toată discuția)