avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VA ROG UN RASPUNS DESPRE O MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VA ROG UN RASPUNS DESPRE O MOSTENIRE

Buna ziua.este vorba despre un apartament al parintilor,care dupa decesul tatalui meu s a facut succesiunea ,iar soara mea a renuntat in acel moment la partea care i se cuvenea dupa tata in favoarea mea.in tot acest timp adica,8ani,eu am ramas sa locuiesc cu mama in acel apartament.avand in vedere ca in aceasta perioada toate cheltuielile de intretinere,amenajare si ajutor pt mama ramasa vaduva,au fost facute de mine.,as dori sa va intreb daca se poate in prezent sa se faca un act ,astfel incat ca dupa un eventual deces al mamei,acest apartament sa imi ramana mie pt a locui in continuare in el,ceea ce si mama isi doreste.,avand in vedere ca sora mea are familia si casa ei.iar mama are incontinuare nevoie si de un oarecare sprijin ,ca orice om invarsta ramas singur,sprijin pe care i l am oferit eu si il are in continuare de la mine.cu toate astea ,din intalnirile putine pe care le am avut cu sora mea.,mi a dat de inteles ca eu nu ar mai fi deacord ca sa mai imi lase partea mamei tot mie asa cum a facut dupa moartea tatalui.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:10, 4 Februarie 2010
Se poate face un act de vanzare-cumparare pentru cota de apartament detinuta de mama dvs. in favoarea dvs. sau un act de donatie cu clauza de intretinere.
Astfel sora dvs. nuu mai poate avea nici un drept asupra cotei mamei dvs, daca aceasta dispune inainte de incetarea din viata.
buna ziua!
incheiati un act de intretinere cu mama dvs pt cota dansei din apartament.
nu va recomand vanzare cumparare cu rezerva de uzufruct viager, si nici donatie.
Daca in prezent beneficiez doar de indemnizatie de samoj,pot incheia un contract de intretinere cu mama pt partea dansei din apartament
da, puteti incheia un act de intretinere cu mama dvs.
acest act nu va putea fi "atacat "ulterior de catre sora dvs/
doar creditorul contractului de intretinere va putea solicita rezolutiunea contractului, in caz de nerespectare a obligatiilor contractuale de catre dvs.
Si eu recomand incheierea unui contract de intretinere.Donatia cu drept de uzufruct viager sau un act de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager pot fi desfiintate.

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager ovi ovi ovi ovi In anul 1992 mama mea a cumparat o garsoniera . Eu am o sora necasatorita, asa sunt si eu .Deoarece nu era loc suficient eu am locuit prin chirii ,,, etc, ... (vezi toată discuția)
Pot sa girez cu casa... leleti leleti Am devenit proprietara unei locuinte In urma incheierii unui CONTRACT DE INTRETINERE ( in fata unui notar)facut cu mama mea.Intrebarea mea este daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)