In anul 1992 mama mea a cumparat o garsoniera . Eu am o sora necasatorita, asa sunt si eu .Deoarece nu era loc suficient eu am locuit prin chirii ,,, etc, asa ca ele doua au lociut impreuna. In 2007 a murit mama iar sora mea sta in garsoniera singura. Nu a vrut niciodata sa-mi arate contractul, asa ca m-am deplasat la CADASTRU unde SURPRIZA MARE!!!! , eu nu figuram deloc, doar sora si mama mea .Acolo mai scria UZUFRUCT VIAGER intre sora si mama mea,, iar eu nu am stiut nimic.Acum ce pot sa fac este o cale de a intra in drepturi ,,adica eu nu mai am niciun drept acolo???,,[JUMATATE DIN GAESONIERA????}
Din ce imi spuneti mama dvs a vandut apartamentul fiicei rezervandu-si un drept de uzufruct viager. Dvs in situatia asta nu mai aveti nici un drept, decat in masura in care in loc de vanzare s-a facut o donatie, si sa cereti anularea donatiei pt liberalitate excesiva.
Daca intre cele doua a fost incheiat un contract de vanzare/cumparare cu uzufruct viager, trebuie ca sora dvs. sa aiba dovada ca a achitat pretul garsonierei. In cazul ca nu poate face dovada platii , puteti ataca in instanta acel contract.
daca este vorba de un contract de vanzare cumparare prin care mama si-a rezervat un drept de uzufruct viager, lucrurile se simplifica intrucat un astfel de act este prezumat a fi donatie.
sarcina probei este rasturnata, iar sora dvs va trebui sa faca dovada ca a achitat pretul vanzarii.