leleti a scris:
Am devenit proprietara unei locuinte In urma incheierii unui CONTRACT DE INTRETINERE ( in fata unui notar)facut cu mama mea.Intrebarea mea este daca pot sa girez cu aceasta locuinta iar daca dupa moartea mamei sora poate °sparge ° acest act? VA MULTUMESC!
Depinde ce fel de act ati facut cu mama dvs. De donatie cu clauza de intretinere sau de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere? daca aveti doar clauza de intretinere si nu si-a pastrat mama uzufructul viager atunci puteti ipoteca linistita. daca insa este mentionat si uzufructul viager in favoarea mamei ( si a tatalui) veti fi nevoita sa luati si acceptul lor pentru ipoteca.
In cazul decesului parintilor dvs. (in speta mama) veti fi nevoita daca este vorba de un contract de donatie , sa aduceti la masa de partajat si acest apartament intrucat este posibil sa se fi incalcat cotitatea disponibila. daca este vorba despre un contract de v-c , sora dvs. va trebui sa dovedeasca ca a fost o donatie deghizata.(ceea ce e greu). Mai ales daca si ei ii ramane un alt imobil.