Sunt pensionar,bolnav de iniuma, cu doua accidente vasculare.Am fost sfatuit de fiul meu sa imi vand locuinta dintr-o localitate si sa vin sa locuiesc cu mama in alta localitate. Dupa ce m-am comformat cerintelor lui am aflat ca mama mea i-a facut act de vanzare cumparare fiului meu ( nepotului ei), si nu dupa mult timp am fost obligat sa parasesc locuinta. Acum sunt cazat la un camin de batrani, sunt tot mai bolnav iar pe fiul meu nu il intereseaza absolut de loc persoana mea. Cum as putea sa il dau in judecata pentru al obliga sa imi plateasca o pensie de 10 (zece) ron lunar. Nu am nevoie decat sa isi aminteasca si el in fiecare luna ca inca mai are un tata. De cand a pus mana pe actul de vanzare nici pe la bunica lui nu mai trece decat din an in paste.In actul de vanzare cumparare, batrana nu are decat dreptul de habitat si in rest nimic, nici macar cheltuielile de inmormantare.
Va rog din suflet sa imi raspundeti. Va foarte multumesc !
Pacat ca exista astfel de fii.
Codul familiei prevede obligatia de intretinere intre parinti si copii,ca si intre copii si parinti, insa nu imi dau seama in ce masura parintele care l-ar actiona pe fiu in judecata pentru a-l sprijini , ar avea sanse de reusita, fiindca aceasta obligatie pare a fi mai mult una de ordin moral.
Puteti incerca o astfel de actiune si va doresc succes si multa sanatate.
Copii nu pot fi obligati la intretinerea parintilor.
Totusi, daca banii obtinuti din vanzarea apartamentului i-ati dat fiului dumneavoastra si puteti demonstra acest lucru, atunci puteti formula o actiune in restituirea sumelor de bani.
Total de acord cu @emma_woodhouse, Codul familiei prevede obligatia de intretinere intre parinti si copii, reciproc.
Dati-l in judecata si obtineti pensie de intretinere, chiar si spatiu de locuit. Actiunea e scutita de taxa de timbru si am vazut ca instantele acorda acest drept. Mentionez ca am asistat personal la sedinte de judecata unde astfel de cauze au fost admise.
Succes!
depinde de cat aveti dvs pensie, care sunt nevoile dvs financiare lunare, care sunt veniturile fiului, pt a vi se admite cererea
va puteti intemeia cererea pe art 86, 89 lit b,93,94 codul familiei.
aveti nevoie de avocat