avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Activitate SxN_28

Activitate SxN_28

Răspuns la discuția pensie intretinere
Va multumesc mult.
As dori sa aflu ce am de facut in urmatoarea situatie: am avut stabilita pt plata o pensie in cuantum de 120 ron/lunar. S-a cerut majorarea acestei contributii. In instanta a fost respinsa cererea ca nefondata si ulterior a fost facut recurs. La recurs s-a dispus majorarea sumei de la 120 ron/lunar la 270 ron/lunar, suma ce trebuie platita de la data introducerii actiunii, respectiv sept 2009. Mentionez ca veniturile nete lunare sunt de 544 ron, si doar in luna sept 2009 au fost mai mari. E normal ca instanta sa stabileasca un cuantum echivalent cu aprox 1/2 din veniturile nete? Fiind o hotarare irevocabila stiu ca aceasta trebuie executata, dar cum pot face plata sumelor restante cand numai plata la zi a obligatiilor sunt cat jumatate din veniturile nete? Greseala mea a fost ca la recurs nu m-am prezentat, convins fiind ca nu se va schimba solutia data de judecatorie. Stiu ca si cei 270 ron pot fi insuficienti pt intretinerea unui copil si daca as dispune de acesti bani chiar i-as plati fara nicio problema. Ideea este ca mai am in intretinere un copil, major (21ani), care este student. Ce pasi ar trebui sa urmez avand in vedere ca mama copilului ma ameninta cu un dosar penal pt ca nu am trimis si sumele restante... Mentionez ca de la pronuntarea recursului am trimis suma stabilita pentru plata lunara.
Buna ziua,
Ma adresez pe aceasta cale pentru a afla raspunsul la intrebarea din titlu. Am fost parte a unui recurs inaintat de o terta persoana fata de o hotarare judecatoreasca irevocabila. Mai trebuie sa mentionez ca si actiunea initiala a fost inaintata de aceeasi persoana. Ulterior a facut un recurs la acea hotarare care a fost respins. Apoi a urmat recursul la Tribunal. Atat pronuntarea hotararii judecatoresti cat si a primului recurs mi-au fost aduse la cunostinta in scris. In urma recursului de la Tribunal nu am primit nimic. Sunt obligat sa execut aceasta hotarare pana nu o primesc in scris?
Va multumesc anticipat