avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

As dori sa aflu ce am de facut in urmatoarea situatie: am avut stabilita pt plata o pensie in cuantum de 120 ron/lunar. S-a cerut majorarea acestei contributii. In instanta a fost respinsa cererea ca nefondata si ulterior a fost facut recurs. La recurs s-a dispus majorarea sumei de la 120 ron/lunar la 270 ron/lunar, suma ce trebuie platita de la data introducerii actiunii, respectiv sept 2009. Mentionez ca veniturile nete lunare sunt de 544 ron, si doar in luna sept 2009 au fost mai mari. E normal ca instanta sa stabileasca un cuantum echivalent cu aprox 1/2 din veniturile nete? Fiind o hotarare irevocabila stiu ca aceasta trebuie executata, dar cum pot face plata sumelor restante cand numai plata la zi a obligatiilor sunt cat jumatate din veniturile nete? Greseala mea a fost ca la recurs nu m-am prezentat, convins fiind ca nu se va schimba solutia data de judecatorie. Stiu ca si cei 270 ron pot fi insuficienti pt intretinerea unui copil si daca as dispune de acesti bani chiar i-as plati fara nicio problema. Ideea este ca mai am in intretinere un copil, major (21ani), care este student. Ce pasi ar trebui sa urmez avand in vedere ca mama copilului ma ameninta cu un dosar penal pt ca nu am trimis si sumele restante... Mentionez ca de la pronuntarea recursului am trimis suma stabilita pentru plata lunara.
Cel mai recent răspuns: SxN_28 , utilizator 19:39, 19 Aprilie 2011
Incercati sa faceti o contestatie in anulare a deciziei date in recurs si veti depune adeverinta de venituri , copia certificatului de nastere a copilului de 21 ani , adeverinta ca se afla in continuarea studiilor .Daca vi se respinge formulati dvs. o nua actiune de reducerea pensiei de intretinere in raport de veniturile pe care le obtineti efectiv , depuneti aceleasi acte .
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ramona_1984 ramona_1984 Buna ziua, Sunt divortata de 4 ani, in urma divortului copilul a ramas la mine si fostul sot a fost obligat la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere Coco70 Coco70 Buna seara, Rog interpretare Art.529 alin 3 c.civil: \"Cuantumul intretinerii datorate copiilor, impreuna cu intretinerea datorata altor persoane, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil ALEXNICU ALEXNICU am divortat in 2008 si am 1 copil in urma casatoriei,pt care s-a stabilit o pensie de 120 ron pt copil deoarece fostul sot a venit la tribunal cu adev de ... (vezi toată discuția)