avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua .
In sept. 2008 am inaintat o cerere majorare pensie minor ( copilul are aproape 7 ani ), au trebuit sa treaca 4 termene pt a se hotara majorarea de la 134 ron - 410 ron ( hotarare luata in decembrie - 12 dec , iar in 10 februarie 2009.se face recurs ). Din aceasta data - 10 febr , nici pana in prezent nu am primit nici o hartie referitoare la recurs sau o citatie .Ce pot face , deoarece el nu vrea sa plateasca restanta din luna sept 2008 - pana in prezent , si pensie majorata .
El a binevoit a-si angaja aparator desii , pe copilul nu l-a mai vazut din august 2008 .
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:38, 3 Martie 2009
Nu puteti face nimic ci doar sa asteptati primirea citatiei de la instanta de recurs
Chiar daca s-ar fi dcelarat recurs impotriva hotararii instantei de fond, aceasta era executorie de la data pronuntarii.
Va recomand sa mergeti la instanta de fond, sa vedeti daca s-a comunicat dispozitivul la angajatorul tatalui copilului pentru efectuarea popririi, iar daca nu, sa solicitati instantei acest lucru. Daca a facut-o, vedeti daca nu apare adresa dv. gresita sau contul gresit, daca ati indicat ca pensia sa fie virata acolo...
Vedeti si daca s-a declarat recurs, dar aceasta nu poate impieta asupra obligarii pensiei de intretinere incepand cu data introducerii cererii de majorare a pensiei de intretinere. ;)
...sau vedeti daca tatal copilului nu cumva intentionat nu plateste si in acest caz trebuie sa-i faceti plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor conpama conpama Am si eu o intrebare legata de pensia de intretinere: Am divortat in 2009si, pentru ca nu am specificat in intimpinare data de la care sa se plateasca pensia ... (vezi toată discuția)
Eroare sentinta micaela38 micaela38 Daca la pronuntarea sentintintei de divort s-a strecurat o eroare, si anume plata pensiei alimentare incepand cu data introducerii actiunii si nu cum era ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere - in suma fixa sau procent adi_2010 adi_2010 Ma aflu intr-un proces inceput in 2010, care,printre alte capete de cerere, are si \"stabilire pensie intretinere\". In apel s-a stabilit o suma fixa de 1000 ... (vezi toată discuția)