avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate guerilla

Activitate guerilla

Răspuns la discuția Concediere de la locul de munca
firma poate sa ma dea in judecata pentru a-si recupera pagubele? ma gandesc ca eu ii dau in judecata pentru concediere si ei ma dau in judecata pentru a-si recupera pagubele si ma gandesc ca la final tot eu o sa ies in pierdere, si cu banii si cu toate. Daca as face o sesizare la ITM nu as putea gasi o rezolvare? am uitat sa mentionez ca am lucrat la aceasta firma din iulie 2010 pana acum dar contractul mi-a fost facut numai din decembrie 2010.
Multumesc
Buna ziua,
am si eu o problema si sper sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Am fost concediat cu motivul ca am adus prejudiciu firmei in urma unui accident rutier cu masina de serviciu. Mi-a comunicat scris cum ca am aduc prejudiciu firmei si mi se va desface contractul de munca. Cand am fost la firma respectiva dupa drepturile salariale care trebuia sa le mai primesc mi s-a spus ca nu o sa mai primesc nimic pentru ca oricum nici banii aceia nu acopera franciza de reintregire la casco. In schimb am primit decizia de desfacere a contractului de munca pe care scrie ca mi s-a desfacut contractul de munca in urma art 55b. M-am documentat si am inteles ca acest articol este pentru incetarea contractului cu acordul partilor. Nu mi se pare normal ceea ce se intampla; ma concediaza, apoi imi da decizia cu incetarea contractului cu acordul partilor si nici drepturile salariale nu le mai primesc.
Va rog mult ajutati-ma cu niste sfaturi.
Multumesc
Ok. Multumesc mult pentru ajutor si pentru sfaturi. Acum m-am desteptat si eu si stiu cum sta treaba. Multumesc inca o data.
Cu Stima
Asta nu stiam ca nu mai este valabila... S-a schimbat ceva recent sau stiam eu gresit si asa era prevazut in lege dintotdeauna? Eu stiam asta din Art. 74 alin. (3) din Codul Muncii.
Multumesc mult pentru timpul acordat si pentru informatii. M-ati ajutat foarte mult si mi-ati deschis si mie ochii. Multumesc inca o data.
Buna ziua.
Problemele mele continua la locul meu de munca si am rugamintea sa ma mai ajutati cu niste sfaturi.
Acum sunt in timpul preavizului de concediere si din cate imi stiu drepturile trebuie sa stau numai 4 ore timp de 20 de zile pentru a-mi putea gasi de lucru. Cand le-am comunicat superiorilor acest lucru au spus ca acest lucru nu exista ca trebuie sa stau 8 ore pana la sfarsitul celor 20 de zile de preaviz si numai daca conducerea doreste ma lasa sa lucrez 4 ore. Eu le-am spus ca le duc hartie scrisa cu legea care imi da acest drept de a lucra numai 4 ore iar atunci au inceput certuri si amenintari ca ma da in judecata si ma pune sa platesc paguba totala a masinii si imi deschide dosar si ma infunda daca ii duc hartie doveditoare ca am dreptul numai la 4 ore.
Va rog din suflet ajutati-ma cu niste sfaturi si lamuriti-ma pentru ca nu mai inteleg nimic si nu mai stiu cum sa scap din asta
Art. 270. [răspunderea salariatului]
(2) Salariaţii nu răspund de pagubele provocate de forţa majoră sau de alte cauze neprevăzute şi care nu puteau fi înlăturate şi nici de pagubele care se încadrează în riscul normal al serviciului.
Accidentul care l-am suferit nu se incadreaza in cadrul riscului normal al serviciului?
Nu ma pot folosi de articolul acesta?
Buna Ziua,
Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Momentan lucrez la o firma pe postul de sofer. Am avut din nefericire un accident din vina mea iar angajatorul a decis desfacerea contractului de munca cu motivul ca am adus pagube firmei. Mentionez ca masina are casco iar la angajare mi s-a comunicat ca in caz de accident eu trebuie sa platesc franciza care reintregeste polita casco. Angajatorul imi taie si din salariul care imi este cuvenit si ma si concediaza. Este corect? Ce pot sa fac? Ce drepturi am?
Multumesc pt timpul acordat si sper sa ma ajutati cu niste sfaturi.