Buna seara. Vin cu rugamintea de a ma lamuri daca legea si si normele specificate mai jos, se aplica si pentru PFA . Mai clar , daca PFA trebuie sa solicite autorizarea de către Agentia Natională Anti-Doping prin eliberarea certificatului de functionare din punctul de vedere al reglementărilor anti-doping. In lege sunt specificate numai persoanele juridice, intreprinderile individuale si familiale. Multumesc.
Lege nr. 104/2008 din 09/05/2008 privind prevenirea si combaterea producerii si traficului ilicit de substante dopante cu grad mare de risc si H O T Ã R Â R E
privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 104/2008 privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc
Am inteles ca deja s-a aprobat ca PFA sa faca angajari. Problema mea este daca pot deschide una din cele 2 variante pe activitatea principala am acte de competenta iar pe celelate nu am si de aceea vreau sa angajez personal cu diplome. Se pot trece si codurile CAEN de pe activitatile secundare daca eu, titularul PFA sau II nu sunt autorizat decat pe activitatea principala?
Buna ziua, detin un spatiu construit dotat pentru sala fitness, cabinet masaj, piscina acoperita, sauna si jacuzzi.
Din codurile CAEN m-am informat ca pentru a avea activitatile mentionate mai sus imi trebuie :
Activitate principala
- 9604 Activitati de intretinere corporala ( cabinetul de tratamente, sauna, masaj ),
Activitati secundare
- 9311 Activitati ale bazelor sportive ( pisicina ),
- 9313 Activitati ale centrelor de fitness (sala de fitness ),
- 8551 Invatamant in domeniul sportiv si recreational ( instructor de fitness ),
- 4719 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare ( comert cu apa, sucuri naturale, creme corporale, accesorii piscina).
Se poate infiinta PFA sau II ( daca tot se pot face angajari ) daca titularul are diplome de competenta numai pe activitatea principala si pe cele secundare sa faca angajari cu acte de competenta ?
Va multumesc.
Buna dimineata,
Am fost la Registrul Comertului si intradevar pot inscrie toate codurile pe o singura intreprindere individuala dar trebuie sa am diplome pentru toate activitatile. Am pentru intretinere corporala, dar trebuie si pentru instructor de fitness si inot, si calificare de vanzator.Toate calificarile trebuie sa le aiba titularul de II, altel nu poti inscrie codurile. Asa este in toata tara? Asa prevede legea? Sau este numai o interpretare. Eu vroiam pentru celelate activitati sa angajez. Cred ca trebuie sa deschid SC.
Multumesc pentru raspunsuri si va rog sa-mi spuneti si daca este valabil un contract de comodat intre tatal meu si mine. Pentru activitatea principala am diplome de absolvire, dar pentru celelalte angajez ulterior. Cate coduri CAEN secundare mai pot autoriza? In principiu doresdc 1 principal ( 9604 ) si inca 4 secundare ( 9311, 9313, 8551, 4719 ) . Se poate?
Multumesc.
Buna ziua, tatal meu detine un spatiu construit pentru locuit si dotat pentru sala fitness, cabinet masaj, piscina acoperita, sauna si jacuzzi.
1. Pot incheia un act de comodat pentru a putea deschide o intreprindere individuala?
2. Din codurile CAEN m-am informat ca pentru a avea activitatile mentionate mai sus imi trebuie :
- 9604 Activitati de intretinere corporala ( cabinetul de tratamente, sauna, masaj ),
- 9313 Activitati ale centrelor de fitness (sala de fitness, piscina ptr aquagym ),
- 4719 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare ( comert cu apa, sucuri naturale, creme corporale, accesorii piscina).
Ce sfat puteti sa-mi dati? Se pot face pe o singura intreprindere individuala sau pentru fiecare cod CAEN cate una? Nu mai spun ca pentru piscina este un alt cod CAEN ( 9311 ). Eventual pentru primele doua coduri sa fac o II iar pentru 4719 o alta II .
Va multumesc.