Buna ziua, tatal meu detine un spatiu construit pentru locuit si dotat pentru sala fitness, cabinet masaj, piscina acoperita, sauna si jacuzzi.
1. Pot incheia un act de comodat pentru a putea deschide o intreprindere individuala?
2. Din codurile CAEN m-am informat ca pentru a avea activitatile mentionate mai sus imi trebuie :
- 9604 Activitati de intretinere corporala ( cabinetul de tratamente, sauna, masaj ),
- 9313 Activitati ale centrelor de fitness (sala de fitness, piscina ptr aquagym ),
- 4719 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare ( comert cu apa, sucuri naturale, creme corporale, accesorii piscina).
Ce sfat puteti sa-mi dati? Se pot face pe o singura intreprindere individuala sau pentru fiecare cod CAEN cate una? Nu mai spun ca pentru piscina este un alt cod CAEN ( 9311 ). Eventual pentru primele doua coduri sa fac o II iar pentru 4719 o alta II .
Va multumesc.
Infiintati o singura intreprindere individuala pe care inscrieti si autorizati codurile care va intereseaza. Nu se poate infiinta decat o singura intreprindere individuala pe un titular. Detalii infiintare aici: [ link extern ]
Buna ziua!
Bineinteles ca toate activitatile mentionate le puteti efectua pe o singura intreprindere individuala. Nu trebuie decat sa mergeti la Oficiul Registrului Comertului din orasul resedinta a judetului in care locuiti si sa faceti demersurile neceare. Atentie, insa: trebuie sa va hotariti care dintre activitati va fi cea principala pentru ca vi se cere si diploma de studii...sau sa angajati pe cineva cu specializare in domeniul respectiv...
Multumesc pentru raspunsuri si va rog sa-mi spuneti si daca este valabil un contract de comodat intre tatal meu si mine. Pentru activitatea principala am diplome de absolvire, dar pentru celelalte angajez ulterior. Cate coduri CAEN secundare mai pot autoriza? In principiu doresdc 1 principal ( 9604 ) si inca 4 secundare ( 9311, 9313, 8551, 4719 ) . Se poate?
Multumesc.
Buna dimineata,
Am fost la Registrul Comertului si intradevar pot inscrie toate codurile pe o singura intreprindere individuala dar trebuie sa am diplome pentru toate activitatile. Am pentru intretinere corporala, dar trebuie si pentru instructor de fitness si inot, si calificare de vanzator.Toate calificarile trebuie sa le aiba titularul de II, altel nu poti inscrie codurile. Asa este in toata tara? Asa prevede legea? Sau este numai o interpretare. Eu vroiam pentru celelate activitati sa angajez. Cred ca trebuie sa deschid SC.