avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Activitate r2d2

Activitate r2d2

Răspuns la discuția declaratia 394- 2012
Nu asta era nelamurirea legata de taxarea inversa, probabil si formularea mea nu a fost prea coerenta.In declaratia 300 nu completez decat baza de impozitare la livrari cu taxare inversa- rd 13.(cel putin eu) pentru ca e hasurat si nu ma lasa (glumesc).Intrebarea era legata de completarea coloanei cu valoare tva (nu baza impozabila) in declaratia 394 in situatia in care eu nu am valoare tva in factura si ca atare cumulez 0.In instructiuni se precizeaza valoare totala tva aferenta, dar asta poate sa insemne valoare totala cota 0 si ar exista corelatie cu decontul meu rd 13 dar s-ar putea ca ideea de corelatie sa existe doar in mintea mea, sau valoare totala cota 24% si ar corespunde cu valorile inregistrate si de beneficiarii mei.Multumesc
Am o nelamurire legata de taxarea inversa la livrari in declaratia 394 ,daca se completeaza coloana de tva in situatia in care in decontul de tva aceasta nu se completeaza .
Răspuns la discuția TVA achizitie kit educational
Multumesc pentru eventualele pareri
Societate prestatoare de servicii,inregistrata in scop de TVA achizitioneaza kituri de analiza (eprubete, reactivi , manuale de utilizare) din Anglia, de la o firma inscrisa in programul educational Ziua Internationala de Monitorizare a Apei,kituri pe care ulterior le ofera mai multor unitati de invatamant cu care societatea colaboreaza.Intrebarea este daca operatiunea se incadreaza la scutire de TVA si daca nu se intocmeste declaratia 390.
Multumesc
Multumesc pentru raspuns, mi-ar fi util un temei legal , daca se poate.
Firma noastra este beneficiara unor prestari servicii efectuate de o firma care a intrat in faliment.Care este regimul tva al facturilor primite de la aceasta firma, respectiv daca avem dreptul sa deducem tva .
Multumesc
Firma inregistrata in scop de TVA in Romania organizeaza o conferinta la care participa si firme din Germania si Austria.Trebuie emise facturi cu taxa de participare acestor firme.Care este locul prestarii in aceasta situatie, si daca se declara in 390?
Cu multumiri!