avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la facturi de la furnizor in faliment
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la facturi de la furnizor in faliment

Firma noastra este beneficiara unor prestari servicii efectuate de o firma care a intrat in faliment.Care este regimul tva al facturilor primite de la aceasta firma, respectiv daca avem dreptul sa deducem tva .
Cel mai recent răspuns: r2d2 , utilizator 06:31, 21 Decembrie 2011
pana la data intrarii in faliment puteti deduce tva
puteti deduce tva, dar atentie, facturile trebuie sa fie vizate de lichidatorul judiciar.
Multumesc pentru raspuns, mi-ar fi util un temei legal , daca se poate.
legea nr. 85/2006

art. 3
28. lichidatorul este persoana fizică sau juridică, practician în insolvenţă, autorizat în condiţiile legii, desemnată să conducă activitatea debitorului şi să exercite atribuţiile prevăzute la art. 25 în cadrul procedurii falimentului, atât în procedura generală, cât şi în cea simplificată;

art. 25
Principalele atribuţii ale lichidatorului, în cadrul prezentei legi, sunt:
b) conducerea activităţii debitorului;
e) menţinerea sau denunţarea unor contracte încheiate de debitor;

art. 47
(4) Dreptul de administrare al debitorului încetează de drept la data la care se dispune începerea falimentului.

legea nr. 571/2003

art. 146 Condiţii de exercitare a dreptului de deducere

(1) Pentru exercitarea dreptului de deducere a taxei, persoana impozabilă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

a) pentru taxa datorată sau achitată, aferentă bunurilor care i-au fost ori urmează să îi fie livrate sau serviciilor care i-au fost ori urmează să îi fie prestate în beneficiul său de către o persoană impozabilă, să deţină o factură emisă în conformitate cu prevederile art. 155
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva utilitati JENIFER JENIFER Firma noastra isi desfasoara activitatea intr-un sediu inchiriat de la o persoana fizica.In ctr de inchiriere este stipulat ca utilitatile le va plati ... (vezi toată discuția)
Cui nou,firma veche,cum inregistrez facturile? dc78 dc78 Buna ziua am si eu o nelamurire -zilele trecute am fost la Registrul Comertului pt a schimba denumirea societatii,actionari,activitate principala(cod ... (vezi toată discuția)
Deducere tva energie termica/electrica contract comodat cristian_conea cristian_conea sunt titular de Intr.Individ.si am sediul in apartamentul unde locuiesc. Am contract comodat pt.un procent din supraf.apart. Facturile de energie electrica si ... (vezi toată discuția)