avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva utilitati
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva utilitati

Firma noastra isi desfasoara activitatea intr-un sediu inchiriat de la o persoana fizica.In ctr de inchiriere este stipulat ca utilitatile le va plati firma.Facturile de utilitati vin pe numele persoanei.Eu stiam conf codului fiscal art.137 ali 3 lit e "Baza de impozitare nu cuprinde urmatoarele:e) sumele achitate de furnizor sau prestator, in numele si in contul clientului, si care apoi se deconteaza acestuia, precum si sumele incasate in numele si in contul unei alte persoane"
ca nu-mi pot deduce tva aferent de pe aceste facturi.Patroana nu accepta acest lucru pt ca i-a zis ei un notar ca poate sa deduca cheltuielile si tva.Ma poate ajuta cineva cu o alta baza legala in care sa-i explic pe intelesul ei ca n-are dreptate?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:45, 4 Iunie 2009
ART. 146

Condiţii de exercitare a dreptului de deducere

(1) Pentru exercitarea dreptului de deducere a taxei, persoana impozabilă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

a) pentru taxa datorată sau achitată, aferentă bunurilor care i-au fost ori urmează să îi fie livrate sau serviciilor care i-au fost ori urmează să îi fie prestate în beneficiul său, să deţină o factură care să cuprindă informaţiile prevăzute la art. 155 alin. (5);

SI DIN NORME :

46. (1) Justificarea deducerii taxei se face numai pe baza exemplarului original al documentelor prevăzute la art. 146 alin. (1) din Codul fiscal sau cu alte documente în care sunt reflectate livrări de bunuri sau prestări de servicii, inclusiv facturi transmise pe cale electronică în condiţiile stabilite la pct. 73, care să conţină cel puţin informaţiile prevăzute la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal, cu excepţia facturilor simplificate prevăzute la pct. 78.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi originale pierdute cris2279 cris2279 Buna ziua, De curand am avut controlul pentru recuperare TVA:din suma solicitata la decont ni s-a oprit o anumita suma care nu se justifica intrucat in ... (vezi toată discuția)
Deducere tva energie termica/electrica contract comodat cristian_conea cristian_conea sunt titular de Intr.Individ.si am sediul in apartamentul unde locuiesc. Am contract comodat pt.un procent din supraf.apart. Facturile de energie electrica si ... (vezi toată discuția)
Cui nou,firma veche,cum inregistrez facturile? dc78 dc78 Buna ziua am si eu o nelamurire -zilele trecute am fost la Registrul Comertului pt a schimba denumirea societatii,actionari,activitate principala(cod ... (vezi toată discuția)