avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturi originale pierdute
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturi originale pierdute

Buna ziua,
De curand am avut controlul pentru recuperare TVA:din suma solicitata la decont ni s-a oprit o anumita suma care nu se justifica intrucat in facturile respective (in nr de 4) era inclus TVA (desi firma care ne-a taiat facturile nu era inca platitoare de tva).
Problema este ca:
1) aceasta firma a devenit platitoare de tva in luna urmatoare, cand ne-a taiat facturi ce le anuleaza pe cele dinainte si le refactureaza sumele (in nr de 8)
2) la noi s-au tot schimbat personalul din administratie si din contabilitate- cele 8 facturi originale nu mai exista "fizic". Ele nici nu au fost introduse in exercitiul financiar din anul respectiv...
Credeti ca se poate recupera TVA dupa niste copii ale facturilor (sa zicem cu stampila de la firma respectiva)?Sau exista vreo alta solutie?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: cris2279 , utilizator 09:20, 21 Septembrie 2009
Daca facturile originale nu mai exista fizic, ele nu pot fi anulate deoarece o astfel de anulare presupune predarea acestora emitentului. In aceste conditii, cred ca cea mai buna solutie ar fi stornarea facturilor initiale si emiterea unor noi facturi cu TVA ul inclus.
Sigur nu ati omis sa spuneti ceva? Pentru ca daca aceste facturi nu au fost introduse in exercitiul financiar din anul respectiv, nu inteleg cum sumele aferente acestor facturi au fost prinse in decont:)
Deci primele 4 facturi (unde era introdus TVA-ul fara ca firma sa fie platitoare de TVA) au fost introduse...celelalte 8 nu.
Adica sa facem o restornare a acestor prime 4 facturi?Ele sunt din 2007 ...credeti ca se mai poate?
Sa fie o fapta intetntionata cu tenta penala,prezentata de cei in cauza sub alta forma ?

Alte discuții în legătură

Recuperare tva gina10 gina10 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti cum sa procedez: am achizitionat un mijloc fix cu factura fiscala,l-am achitat dar nu s-a adus in firma ci a ramas la furnizor ... (vezi toată discuția)
Returnare de tva in cazul declararii punct de lucru eusiatat eusiatat In cazul in care am achizitionat un imobil in urma cu cativa ani ni se poate returna TVA-ul, in cazul in care inregistram acel imobil ca punct de lucru? ... (vezi toată discuția)
Deducere tva, cheltuieli deductibile din facturi neinregistrate gabihob gabihob O societate a descoperit ca nu a inregistrat cateva facturi de la furnizori din anii 2011, 2012 si 2013. De la 1 ianuarie 2013 este platitoare de impozit pe ... (vezi toată discuția)