avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere TVA energie termica/electrica contract comodat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere TVA energie termica/electrica contract comodat

sunt titular de Intr.Individ.si am sediul in apartamentul unde locuiesc. Am contract comodat pt.un procent din supraf.apart. Facturile de energie electrica si energie termica sunt pe numele meu, respectiv al sotiei.
Stiu ca sunt cheltuieli deductibile sumele aferente acestor cheltuieli, chiar daca facturile sunt pe numele sotului/sotiei. Se poate deduce TVA pt. cota parte utilizata pt.afacere?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:05, 23 Aprilie 2012
Se deduce in functie de procent.
TVA se poate deduce numai daca factura este emisa pe II.

ART. 146 Condiţii de exercitare a dreptului de deducere
(1) Pentru exercitarea dreptului de deducere a taxei, persoana impozabilă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) pentru taxa datorată sau achitată, aferentă bunurilor care i-au fost ori urmează să îi fie livrate sau serviciilor care i-au fost ori urmează să îi fie prestate în beneficiul său de către o persoană impozabilă, să deţină o factură emisă în conformitate cu prevederile art. 155;

Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
t.simona, utilizator
am pus intrebarea la ANAF si raspunsul a fost ca daca nu am factura cu numele societatii si CF nu se poate deduce.
Dar mai am o problema similara: deducere TVA la carburant; benzinariile nu dau factura, ci bon fiscal, deci teoretic nici aici nu se poate aplica deducerea. Eu am cerut odata factura si mi s-a spus ca ei au o intelegere cu ANAF pt.a nu emite facturi. Chiar asa sa fie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
cristian_conea, utilizator
se poate deduce tva de pe bonurile de carburant, acestea exceptandu-se de la regula generala.

pct. 46, alin (2) din norme
Pentru carburanţii auto achiziţionaţi, deducerea taxei poate fi justificată cu bonurile fiscale emise conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă sunt ştampilate şi au înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare a autovehiculului. Prevederile acestui alineat se completează cu cele ale pct. 45^1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea bonurilor fiscale iaurel iaurel Buna ziua! Am o intreprindere individuala. Referitor la inregistrarea bonurilor fiscale, as vrea sa stiu urmatoarele: -daca mai exista limita de ... (vezi toată discuția)
Tva bonuri manolacheflorentina manolacheflorentina se deduce tva din bonurile de casa prin care se achizitioneaza rovinieta? (vezi toată discuția)
Recuperare tva florentina spiridon florentina spiridon va rog sa-mi spuneti si mie daca tva din bonurile de carburant se deduce in cazul in care nu exista factura (vezi toată discuția)