florentina spiridon a scris:
daca bonul nu contine datele mele ca si cumparator dar pt acesta se intocmeste o nota de receptie este valabil?.Am o firma de transport de marfuri si utilizam f. mult carburant alimentand direct de la peco. pt fiecare bon intocmesc n.i.r .pot deduce tva indiferent de suma inscrisa pe bon?vreau sa cer rambursare tva si nu as vrea sa am probleme.multumesc pt raspuns
Bonurile fiscale nasc intodeauna discutii. Ar trebui sa aveti pe spatele fiecarui bon numele firmei, nr de inmatriculare al masinii semnatura si stampila benzinarului.
Pe viitor puteti alege o solutie mai simpla care ajuta la gestionarea mai buna a numerarului si a benzinii: cardurile de benzina care sunt furnizate de cateva firme mari care au o buna raspandire teritoriala. Avantajul mare este ca soferii nu mai umbla cu bani la ei, benzina se factureaza pe 15 zile si factura se plateste in termen de 15 zile de la data emiterii acesteia. Factura vine cu toate detaliile referitoare la incarcari pe fiecare masina in parte, data loc, cantitate, pret, valoare, incarcarile se pot urmari si pe internet , se impiedica si fraudele in acest mod. Scapeti si de discutiile cu fiscul legate de bonuri.
Succes!