avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Activitate Johnny_C

Activitate Johnny_C

easy ride on! a scris:

Sau, in cazul general: Vmasurata unghiular = Vreala x 1/cosinus alfa, alfa fiind unghiul dintre vectorul viteza si proiectia sa pe directia de masura a radarului. Doar daca unghiul alfa = 0 (adica cosinus de alfa = 1), atunci si numai atunci Vmasurata = Vreala. Dar transformarea valorilor din coordonate polare (azimut - distanta) in coordonate carteziene (X - Y) depaseste cu mult IQ-ul si "constatarile" unora dintre politisti. E... grele :)

P.S. La urma urmelor se poate masura si cu ruleta (pusa stramb la 45') lungimea unui vehicul, masuratoarea fiind astfel exacta pentru ca ruleta este un instrument exact, verificat metrologic :rofl: Nu?

Cu fizica elementara pana aici stati cat de cat bine dar trebuie sa cunosti faptul ca nu pe acelasi principiu functioneaza aparatele radar (cinemometrele). Acestea functoneaza pe utilizand efectul doppler a undelor electromagnetide de inalta frecventa. Studiaza asta pana una alta. Si indiferent din ce unghi te ea nu ai de aface cu nici un sinus, cosinus sau radicali.
De asta vreau sa vad dosarul si cu manualul de utilizare a aparatului radar.
fapta savrsita prevazuta de art. 121 al 1 din hg 1391/06 si sanctionata de art 108 1, b, 2 din oug 195/02.
Problema este urmatoarea: MAsina politiei stationa chiar langa un transformator de inalta tensiune si, chiar daca a fost abrogat pct 3.8 din NML 21, in manualul re operare r trebui sa specifice unde rezultatele pot fi perturbate, si nici nu au specificat Seria aparatului radar. A doua posibitate este ca in zona chiar nu exista marcaj rutier da intrare in localitate (Scris negru pe fundal alb).
Prin Contestatie am cerut prezentarea probelor care atesta savarsirea faptei. Eu pot sa vad dosarul depus de politie inainte de termen daca nu imi angajez un avocat?
Sa inteleg ca avocat din oficiu nu pot sa primesc.
Am depus o contestatie la PV de contraventie, am primit citatie pentru FOND, pot sa vad dosarul depus de IJP inainte de data stabilita citata? Pot sa cer un avocat inainte?